Champignons met broccoli, kabeljauw en paturain uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een gerecht waar je geen omkijken naar hebt. Hup, alle ingrediënten gaan in de slowcooker. Er bovenop de met peper bestrooide kabeljauw . Vervolgens wordt dit gerecht geserveerd met rijst, en de kabeljauw krijgt een flinke dot kruidenroomkaas, die je erover heen laat smelten. Een heerlijk snel en gezond gerecht voor een doordeweekse dag.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur 30 min
  • Totaal
    2 uur 45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Vul de binnenpan van de slowcooker met de champignons, broccoli, sjalot, knoflook, (rode peper) paprikapoeder en overgiet dit met de groentebouillon. Roer alles even goed om.
    1. kastanjechampignons 250 g
    2. broccoli 75 g
    3. sjalot 2 st
    4. knoflook 1 teen
    5. rode chilipeper 0,5 st
    6. paprikapoeder 0,5 el
    7. water 65 ml
    8. groentebouillonblokje minder zout 1 st
  3. Stap 3 Leg de met peper bestrooide kabeljauw (en eventueel een snuf zout) op de groente en stel de slowcooker in voor 2,5 uur op low. Kook de rijst volgens de beschrijving 20 minuten voor einde van het gerecht gaar.
    1. kabeljauwfilet 2 st
    2. peper
    3. zout
    4. rijst 120 g
  4. Stap 4 Verdeel de rijst over 2 borden (liefst voorverwarmd).
  5. Stap 5 Schep met behulp van een schuimspaan de groente en de vis uit de slowcooker en verdeel de groente over de rijst. Leg de vis ernaast.
  6. Stap 6 Leg op elk stuk kabeljauwfilet een ruime el kruidenroomkaas en smeer deze uit over de vis. Bestrooi met wat blad peterselie.
    1. roomkaas kruiden 2 el
    2. peterselie
  7. Stap 7 Drizzel eventueel wat kookvocht over de groente en de rijst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met andere witte vis ( zeeduivel heilbot, heek, schol, kookvis , schelvis )
Prei in wat grotere ringen of cougette is ook smaakvol.
Of alleen met champignons . En eventueel een kleine salade voor erbij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 306 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 9 maart 2025

Tip

Ook lekker met andere witte vis ( zeeduivel heilbot, heek, schol, kookvis , schelvis )
Prei in wat grotere ringen of cougette is ook smaakvol.
Of alleen met champignons . En eventueel een kleine salade voor erbij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 425 kcal
Vetten 3.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 61.2 g
waarvan suikers 4.5 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 36.7 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account