Een gerecht waar je geen omkijken naar hebt. Hup, alle ingrediënten gaan in de slowcooker. Er bovenop de met peper bestrooide kabeljauw . Vervolgens wordt dit gerecht geserveerd met rijst, en de kabeljauw krijgt een flinke dot kruidenroomkaas, die je erover heen laat smelten. Een heerlijk snel en gezond gerecht voor een doordeweekse dag.
Ook lekker met andere witte vis ( zeeduivel heilbot, heek, schol, kookvis , schelvis )
Prei in wat grotere ringen of cougette is ook smaakvol.
Of alleen met champignons . En eventueel een kleine salade voor erbij.
Ook lekker met andere witte vis ( zeeduivel heilbot, heek, schol, kookvis , schelvis )
Prei in wat grotere ringen of cougette is ook smaakvol.
Of alleen met champignons . En eventueel een kleine salade voor erbij.
Dit gerecht scoort goed dankzij de gezonde basis van magere vis (kabeljauw) en een mooie portie groenten zoals champignons en broccoli. De bereiding in de slowcooker is ook een pluspunt, omdat er weinig tot geen vet aan te pas komt. Het gerecht levert een goede balans van eiwitten, koolhydraten en voedingsstoffen. Het enige minpunt is de kruidenroomkaas, die relatief veel verzadigd vet en zout bevat. Ook zou de hoeveelheid broccoli wat royaler mogen zijn om de maaltijd nog voedzamer te maken. Desondanks is het een voedzame en smaakvolle keuze voor een doordeweekse avond.
Energie | 425 kcal |
---|---|
Vetten | 3.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.9 g |
Koolhydraten | 61.2 g |
waarvan suikers | 4.5 g |
Vezels | 4.1 g |
Eiwitten | 36.7 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept