Heldere Aziatische kippensoep met shiitake en taugé

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een geurige slanke kippensoep van zelf gemaakte kippenbouillon met taugé, shiitake en wat stukjes prei.

  • Voorbereiding
    2 uur
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    2 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Aziatische kippensoep
  2. Kippenbouillon

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Was de kippenpoten en zet ze in een liter koud water, samen met de groenten en de kippenbouillontabletten op een lage warmtebron. Laat de kip minimaal 2 tot 3 uur zachtjes trekken. Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen. Ontdoe de kip van botjes, vellen en vet en snij het kippenvlees in stukjes. Zeef de bouillon.
    1. kippenpoot 2 st
    2. water 1.000 ml
    3. gemalen kurkuma 1 tl
    4. peterselie
    5. prei 1 st
    6. winterpeen 1 st
    7. kippenbouillonblokje 2 st
  2. Stap 2 Verhit beide soorten olie in een koekenpan en bak hierin de shiitake lichtbruin. Voeg de prei eraan toe. Bak de prei even mee. Voeg de gemberpoeder en korianderpoeder eraan toe.
    1. arachideolie 1 el
    2. sesamolie 0,5 el
    3. shiitake 125 g
    4. prei 1 st
    5. gemberpoeder 1 tl
    6. gemalen koriander 1 tl
  3. Stap 3 Breng de gezeefde bouillon aan de kook. Voeg de stukjes kip, shiitake en de prei toe. Maak de soep op smaak met de sojasaus en eventueel nog wat peper en zout.
    1. sojasaus 3 el
    2. peper
    3. zout
  4. Stap 4 Leg een hoopje schoongemaakte taugé in de soepborden en schenk de hete bouillon erover. Garneer met wat fijngehakte peterselie.
    1. taugé 100 g
    2. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hou je van verse koriander, gebruik dit dan als garnering.

Taugé kun je ook invriezen. Je moet de schoongemaakte taugé wel eerst even blancheren en dan in koud water dompelen. Goed uitlekken en overdoen in een diepvriesdoosje of -zakje. De taugé is een paar maanden houdbaar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 76 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 maart 2025

Tip

Hou je van verse koriander, gebruik dit dan als garnering.

Taugé kun je ook invriezen. Je moet de schoongemaakte taugé wel eerst even blancheren en dan in koud water dompelen. Goed uitlekken en overdoen in een diepvriesdoosje of -zakje. De taugé is een paar maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 356 kcal
Vetten 20.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.5 g
Koolhydraten 15.1 g
waarvan suikers 5.4 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 26.9 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account