Andijviesalade met eieren en mosterddressing

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik had van een grote krop andijvie het binnenste zachte gele/lichtgroene gedeelte overgehouden om er een salade van te maken. Van de eieren heb ik de dooier door de dressing gedaan en het eiwit in kleine blokjes door de salade gemengd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Slakom
  • Slabestek
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Klop een vloeibare dressing van de azijn, olie, mosterd, knoflook, honing, peper en zout.
    1. balsamicoazijn 1,5 el
    2. olijfolie 3 el
    3. dijon mosterd 2 el
    4. knoflook 1 teentje
    5. honing 2 tl
    6. peper
    7. zout
  2. Stap 2 Pel de eieren. Maak de eidooiers fijn en snij de eiwitten in hele kleine stukjes. Meng de eidooiers door de dressing.
    1. ei 2 st
  3. Stap 3 Doe de fijngesneden andijvie in een grote slakom. Meng de fijngesneden eiwitten en de lente-uitjes erdoor. Schep de salade een paar maal om. Laat de salade wat intrekken, Garneer eventueel met wat fijngesneden peterselie.
    1. andijvie 1 krop
    2. bosui 2 st
    3. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Is de dressing iets te dik uitgevallen doe dan een eetlepel water door de dressing.

Andijvie is wat stugger dan gewone sla dus geef de salade tijd om wat beter in te trekken.

Ook lekker met gebakken spekreepjes.

NB. In Duitsland wordt andijvie verkocht als Endiviensalat. Gekookte andijvie kent men hier niet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 212 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 februari 2025

Tip

Is de dressing iets te dik uitgevallen doe dan een eetlepel water door de dressing.

Andijvie is wat stugger dan gewone sla dus geef de salade tijd om wat beter in te trekken.

Ook lekker met gebakken spekreepjes.

NB. In Duitsland wordt andijvie verkocht als Endiviensalat. Gekookte andijvie kent men hier niet.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Voedzame salade

Deze salade scoort hoog op gezondheid dankzij de grote hoeveelheid groenten zoals andijvie en lente-ui, die rijk zijn aan vezels en vitamines. De eieren voegen hoogwaardige eiwitten toe, wat voor een verzadigd gevoel zorgt. De dressing is huisgemaakt met olijfolie, een gezonde vetbron, en het eigeel wordt slim gebruikt voor een romige textuur zonder ongezonde toevoegingen. Het kleine beetje honing is het enige aandachtspuntje, maar over het algemeen is dit een zeer evenwichtige en voedzame maaltijd.

Energie 318 kcal
Vetten 25.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 12.5 g
waarvan suikers 7.6 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 6.8 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account