Ik had van een grote krop andijvie het binnenste zachte gele/lichtgroene gedeelte overgehouden om er een salade van te maken. Van de eieren heb ik de dooier door de dressing gedaan en het eiwit in kleine blokjes door de salade gemengd.
Is de dressing iets te dik uitgevallen doe dan een eetlepel water door de dressing.
Andijvie is wat stugger dan gewone sla dus geef de salade tijd om wat beter in te trekken.
Ook lekker met gebakken spekreepjes.
NB. In Duitsland wordt andijvie verkocht als Endiviensalat. Gekookte andijvie kent men hier niet.
Is de dressing iets te dik uitgevallen doe dan een eetlepel water door de dressing.
Andijvie is wat stugger dan gewone sla dus geef de salade tijd om wat beter in te trekken.
Ook lekker met gebakken spekreepjes.
NB. In Duitsland wordt andijvie verkocht als Endiviensalat. Gekookte andijvie kent men hier niet.
Deze salade scoort hoog op gezondheid dankzij de grote hoeveelheid groenten zoals andijvie en lente-ui, die rijk zijn aan vezels en vitamines. De eieren voegen hoogwaardige eiwitten toe, wat voor een verzadigd gevoel zorgt. De dressing is huisgemaakt met olijfolie, een gezonde vetbron, en het eigeel wordt slim gebruikt voor een romige textuur zonder ongezonde toevoegingen. Het kleine beetje honing is het enige aandachtspuntje, maar over het algemeen is dit een zeer evenwichtige en voedzame maaltijd.
Energie | 318 kcal |
---|---|
Vetten | 25.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.3 g |
Koolhydraten | 12.5 g |
waarvan suikers | 7.6 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 6.8 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept