Ik had van een grote krop andijvie het binnenste zachte gele/lichtgroene gedeelte overgehouden om er een salade van te maken. Van de eieren heb ik de dooier door de dressing gedaan en het eiwit in kleine blokjes door de salade gemengd.
Is de dressing iets te dik uitgevallen doe dan een eetlepel water door de dressing.
Andijvie is wat stugger dan gewone sla dus geef de salade tijd om wat beter in te trekken.
Ook lekker met gebakken spekreepjes.
NB. In Duitsland wordt andijvie verkocht als Endiviensalat. Gekookte andijvie kent men hier niet.
Is de dressing iets te dik uitgevallen doe dan een eetlepel water door de dressing.
Andijvie is wat stugger dan gewone sla dus geef de salade tijd om wat beter in te trekken.
Ook lekker met gebakken spekreepjes.
NB. In Duitsland wordt andijvie verkocht als Endiviensalat. Gekookte andijvie kent men hier niet.
Energie | 318 kcal |
---|---|
Vetten | 25.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.3 g |
Koolhydraten | 12.5 g |
waarvan suikers | 7.6 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 6.8 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept