Ovenhutspot met baconreepjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De meest bekende stamppot is toch wel de hutspot. Aardappelen, ui en peen worden gekookt in een water met groentebouillon. Vervolgens gestampt met halfvolle melk en ongezouten roomboter. Op smaak gemaakt met peper en eventueel wat zout. Bacon met vocht erdoor en hup in een ovenschaal. Afgetopt met geraspte kaas en gegarneerd met peterselie.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Dunschiller
  • Ovenschaal
  • Pureestamper
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Doe water, peen, ui en aardappelen met het stukje bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten gaar koken en giet af. Bak ondertussen de baconreepjes uit en laat uitlekken en verwarm de oven op 180 graden voor.
    1. water
    2. winterpeen 400 g
    3. kruimige aardappelen 350 g
    4. ui 1 st
    5. groentebouillonblokje minder zout 0,5 st
    6. magere baconreepjes 100 g
  2. Stap 2 Stamp met een pureestamper grof door elkaar.
  3. Stap 3 Verwarm de melk met de roomboter en laat de boter oplossen.
    1. halfvolle melk 50 ml
    2. ongezouten roomboter 1 el
  4. Stap 4 Roer dit mengsel met de uitgebakken bacon door de hutspot. Proef en breng op smaak met peper uit de molen en eventueel zout.
    1. peper
    2. zout
  5. Stap 5 Stort dit alles in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
    1. geraspte kaas 50 g
  6. Stap 6 Zet de schotel voor circa 25 minuten in de oven en garneer vlak voor het serveren met wat gesnipperde peterselie. Serveer er voor de liefhebber wat mosterd bij.
    1. peterselie
    2. mosterd
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit gerecht is geheel voor te bereiden. Als je wilt eten alleen nog in de oven schuiven.

Zet de schotel tijdens de opwarmtijd alvast in de oven.

Kies voor spekblokjes of reepjes als je dat lekkerde vindt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 103 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 februari 2025

Tip

Dit gerecht is geheel voor te bereiden. Als je wilt eten alleen nog in de oven schuiven.

Zet de schotel tijdens de opwarmtijd alvast in de oven.

Kies voor spekblokjes of reepjes als je dat lekkerde vindt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 420 kcal
Vetten 13.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.1 g
Koolhydraten 55.2 g
waarvan suikers 14.2 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 22.6 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account