Een witte courgette en een groene courgette, samen met een stukje prei in kippenbouillon gekookt. Vlak voor het opdienen de verse basilicum met een scheutje room door de soep gepureerd. Verrukkelijk soepje.
In plaats van room kun je ook melk door de soep doen.
In plaats van room kun je ook melk door de soep doen.
Deze soep scoort goed dankzij de grote hoeveelheid groenten zoals courgette en prei, die rijk zijn aan vezels en vitamines. De toevoeging van olijfolie, knoflook en kurkuma is ook positief. Echter, het gebruik van een bouillonblokje in combinatie met sojasaus maakt het gerecht erg zout. Daarnaast voegt de crème fraîche of kookroom verzadigd vet toe. Door te kiezen voor een zoutarme bouillon en de room te vervangen door melk, zoals de tip aangeeft, zou de soep een nog hogere score krijgen.
Energie | 125 kcal |
---|---|
Vetten | 6.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.4 g |
Koolhydraten | 11.5 g |
waarvan suikers | 6.1 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 5.8 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept