Romige Italiaanse courgettesoep met verse basilicum

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een witte courgette en een groene courgette, samen met een stukje prei in kippenbouillon gekookt. Vlak voor het opdienen de verse basilicum met een scheutje room door de soep gepureerd. Verrukkelijk soepje.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Staafmixer
  • Soepkommen of soepborden

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook 1 minuut tot het gaat geuren. Voeg de stukjes prei, courgettes en de kurkuma hieraan toe en bak even mee.
    1. olijfolie 1 el
    2. knoflook 2 teentjes
    3. prei
    4. courgette 2 st
    5. gemalen kurkuma 0,5 tl
  2. Stap 2 Doe de kippenbouillon erbij (de courgettes mogen net niet onder staan) en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
    1. kippenbouillon 400 ml
  3. Stap 3 Pureer de soep samen met de crème fraîche of de kookroom met de staafmixer. Maak op smaak met de sojasaus en eventueel nog wat peper en zout.
    1. crème fraîche 50 ml
    2. sojasaus 1 el
    3. peper
    4. zout
  4. Stap 4 Pureer vlak voor het opdienen de verse basilicum door de soep. Hou wat over om te garneren.
    1. basilicum 4 takjes
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van room kun je ook melk door de soep doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 477 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 februari 2025

Tip

In plaats van room kun je ook melk door de soep doen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede groentebasis

Deze soep scoort goed dankzij de grote hoeveelheid groenten zoals courgette en prei, die rijk zijn aan vezels en vitamines. De toevoeging van olijfolie, knoflook en kurkuma is ook positief. Echter, het gebruik van een bouillonblokje in combinatie met sojasaus maakt het gerecht erg zout. Daarnaast voegt de crème fraîche of kookroom verzadigd vet toe. Door te kiezen voor een zoutarme bouillon en de room te vervangen door melk, zoals de tip aangeeft, zou de soep een nog hogere score krijgen.

Energie 125 kcal
Vetten 6.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 11.5 g
waarvan suikers 6.1 g
Vezels 2 g
Eiwitten 5.8 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account