Koolrabisoep met prei en kaas/gehaktballetjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ondanks de hoeveelheid ingrediënten, is dit een makkelijk te maken soepje dat ook nog eens super verrassend smaakt! Wij hebben de soep met z'n tweeën als hoofdmaal gegeten met een stuk brood en hielden nog een kom voor de vriezer over.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Stap 1 Zet een leuke pan op het vuur en laat de boter smelten. Voeg grof gesneden ui en knoflook toe. Licht stoven, niet laten bakken. Was de prei en snijd in ringen. Houd wat fijn gesneden preiringen achter. Schil de koolrabi en snijd deze in stukken. Voeg de koolrabiblokjes en preiringen toe aan de pan en stoof een paar minuten, tot de groenten wat zachter zijn geworden. Schil de aardappel, snijd deze in stukken en voeg toe.
    1. boter
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. prei 1 st
    5. koolrabi 2 st
    6. kruimige aardappelen 1 st
  2. Stap 2 Giet de groentebouillon of een liter water met 2 bouillontabletten bij de groenten. Dan voeg je de kruiden toe (tijm, nootmuskaat, snuf peper, laurierblad). Laat de soep rustig minimaal een half uur op middel tot laag vuur staan.
    1. groentebouillon 1.000 ml
    2. tijm
    3. nootmuskaatpoeder
    4. peper
    5. laurierblad 1 st
  3. Stap 3 Ondertussen maak je de balletjes. Meng in de keukenmachine het gehakt met de dooier, het paneermeel en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol hiervan soepballetjes. Haal het laurierblad uit de soep en pureer ‘m met de staafmixer. Voeg de balletjes toe aan de soep, samen met de overgebleven preiringetjes. Als de balletjes komen bovendrijven zijn ze gaar. Dit is vrij snel, na een goede 10 minuten.
    1. half-om-half gehakt 250 g
    2. eidooier 1 st
    3. paneermeel
    4. parmezaanse kaas
    5. peper
    6. zout
  4. Stap 4 Serveer de soep met een lepeltje zure room en wat fijngesneden bieslook.
    1. zure room
    2. bieslook
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wil je nog een bite in je soep? Maak zelf wat croutons door 2 sneden brood in stukken te snijden, wat olijfolie druppen en peper/zout bestrooien. Dan vijf minuten in oven op 180 graden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 142 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 22 februari 2025

Tip

Wil je nog een bite in je soep? Maak zelf wat croutons door 2 sneden brood in stukken te snijden, wat olijfolie druppen en peper/zout bestrooien. Dan vijf minuten in oven op 180 graden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 510 kcal
Vetten 30.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.6 g
Koolhydraten 35.9 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 6 g
Eiwitten 25 g
Zout 3.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account