Ondanks de hoeveelheid ingrediënten, is dit een makkelijk te maken soepje dat ook nog eens super verrassend smaakt! Wij hebben de soep met z'n tweeën als hoofdmaal gegeten met een stuk brood en hielden nog een kom voor de vriezer over.
Wil je nog een bite in je soep? Maak zelf wat croutons door 2 sneden brood in stukken te snijden, wat olijfolie druppen en peper/zout bestrooien. Dan vijf minuten in oven op 180 graden.
Wil je nog een bite in je soep? Maak zelf wat croutons door 2 sneden brood in stukken te snijden, wat olijfolie druppen en peper/zout bestrooien. Dan vijf minuten in oven op 180 graden.
Deze soep scoort een voldoende dankzij de royale hoeveelheid groenten zoals koolrabi, prei en ui, die zorgen voor de nodige vezels en vitamines. De score wordt echter naar beneden bijgesteld door het gebruik van ingrediënten die rijk zijn aan verzadigd vet en zout. Half-om-halfgehakt, Parmezaanse kaas in de balletjes, een klontje boter en zure room maken de soep calorierijk en vet. Daarnaast kan de combinatie van bouillon en kaas het zoutgehalte flink verhogen. Het is een vullende en smaakvolle maaltijd, maar minder geschikt als je op de vet- en zoutinname wilt letten.
Energie | 510 kcal |
---|---|
Vetten | 30.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13.6 g |
Koolhydraten | 35.9 g |
waarvan suikers | 7.8 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 25 g |
Zout | 3.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept