Yakitori

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Yakitori is een klassiek Japans gerecht dat kipspiesjes combineert met een zoete en hartige saus. Deze spiesjes kunnen eenvoudig thuis worden gemaakt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
12
  1. Yakitori saus
  2. Kipspiesjes

Benodigdheden

  • Oven met grillstand
  • Kleine pan
  • Bakplaat en grillrooster
  • Bamboespiesjes (teppo gushi)
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Stap 1 Laat 12 bamboespiesjes van 10-15 cm ongeveer 30 minuten weken in water (of ten minste 10 minuten terwijl je de ingrediënten voorbereidt).
  2. Stap 2 Snijd de bosui in stukjes van 3 cm. Bewaar het groen.
    1. bosui 9 st
  3. Stap 3 Doe de ingrediënten voor de saus samen met het groen van de bosui in een kleine pan en breng aan de kook. Laat dan sudderen tot de saus indikt. Ongeveer 30 minuten.
    1. sojasaus 125 ml
    2. mirin 125 ml
    3. sake 60 ml
    4. water 60 ml
    5. basterdsuiker 2 tl
  4. Stap 4 Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Rijg de kip en bosui om en om aan de spiesjes totdat ze allemaal vol zijn.
    1. kipdijfilet 450 g
  5. Stap 5 Verwarm oven in grillstand voor. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en plaats een grillrooster erop. Vet het rooster in met olie om te voorkomen dat de kip blijft plakken. Leg de spiesjes erop.
    1. olie
  6. Stap 6 Grill de spiesjes gedurende 6 minuten in het midden van de oven. Bestrijk ze daarna met saus aan de bovenkant. Draai om en bestrijk nu ook de andere kant met saus. Grill verder voor nog eens 3-4 minuten. Herhaal de vorige stap met meer saus en grill een laatste keer voor 1-2 minuten.
  7. Stap 7 Tip: gaat het grillen te snel? Plaats de de bakplaat dan lager in de oven.
  8. Stap 8 Serveer direct met extra saus en shichimi togarashi.
    1. shichimi togarashi
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het is belangrijk om de (bamboe)spiesjes minimaal 30 minuten te weken om te voorkomen dat ze verbranden.

Probeer andere groenten zoals paddenstoelen of courgette voor een variatie op de bosuitjes.

Maak je de saus van tevoren? Verwijder dan de bosui voordat je de saus wegzet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 21 februari 2025

Tip

Het is belangrijk om de (bamboe)spiesjes minimaal 30 minuten te weken om te voorkomen dat ze verbranden.

Probeer andere groenten zoals paddenstoelen of courgette voor een variatie op de bosuitjes.

Maak je de saus van tevoren? Verwijder dan de bosui voordat je de saus wegzet.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 70 kcal
Vetten 2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account