Gehakbtballetjes in een sticky saus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke - beetje pittige - gehaktballetjes in een beetje zoetige sticky saus. De gehaktballetjes smaken verrukkelijk bij een stamppot of met rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Sticky saus
  2. Gehaktballetjes

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Meng het gehakt met knoflook, losgeklopte ei, panko of paneermeel, peper, zout, kerriepoeder, ketjap manis en beide soorten sambal. Vorm hiervan kleine gehaktballen (ik had 13 balletjes)
    1. rundergehakt 500 g
    2. knoflook 2 teentjes
    3. ei 1 st
    4. paneermeel 2 el
    5. peper
    6. zout
    7. kerriepoeder 1 el
    8. ketjap manis 1 el
    9. sambal oelek 1 tl
    10. sambal badjak 1 tl
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en half gaar. Haal de balletjes ui de pan en zet ze apart.
    1. arachideolie 2 el
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomatenketchup, chilisaus en gembersiroop hieraan toe. Roer alles goed door elkaar. Maak de saus op smaak met de sambal en ketjap manis. Verdun de saus naar smaak met wat water.
    1. sjalot 1 st
    2. knoflook 2 teentjes
    3. ketchup 3 el
    4. zoete chilisaus 2 el
    5. gembersiroop 2 el
    6. ketjap manis 2 el
    7. sambal oelek 1 tl
    8. water
  4. Stap 4 Doe de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De gehaktballetjes hebben wij gegeten bij de gegratineerde ovenschotel groene kool met spekjes en champignons. Was een heerlijke combinatie.

Ook lekker bij rijst of andere stamppotten, bijvoorbeeld stamppot zuurkool. Of als borrelhapje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 229 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 februari 2025

Tip

De gehaktballetjes hebben wij gegeten bij de gegratineerde ovenschotel groene kool met spekjes en champignons. Was een heerlijke combinatie.

Ook lekker bij rijst of andere stamppotten, bijvoorbeeld stamppot zuurkool. Of als borrelhapje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 507 kcal
Vetten 33.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 26.3 g
waarvan suikers 20.2 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 24.7 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account