Heerlijke - beetje pittige - gehaktballetjes in een beetje zoetige sticky saus. De gehaktballetjes smaken verrukkelijk bij een stamppot of met rijst.
De gehaktballetjes hebben wij gegeten bij de gegratineerde ovenschotel groene kool met spekjes en champignons. Was een heerlijke combinatie.
Ook lekker bij rijst of andere stamppotten, bijvoorbeeld stamppot zuurkool. Of als borrelhapje.
De gehaktballetjes hebben wij gegeten bij de gegratineerde ovenschotel groene kool met spekjes en champignons. Was een heerlijke combinatie.
Ook lekker bij rijst of andere stamppotten, bijvoorbeeld stamppot zuurkool. Of als borrelhapje.
Dit recept voor gehaktballetjes scoort niet hoog op de gezondheidsschaal, voornamelijk door de 'sticky' saus. Deze saus bevat een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers door ingrediënten als ketjap manis, gembersiroop, zoete chilisaus en tomatenketchup. Daarnaast is het gerecht relatief rijk aan zout en, afhankelijk van het type gehakt, ook aan verzadigd vet. Hoewel de gehaktballetjes een goede bron van eiwitten zijn en er verse smaakmakers zoals knoflook en sjalot worden gebruikt, maken de grote hoeveelheden suiker en zout dit gerecht meer een traktatie voor af en toe dan een dagelijkse gezonde keuze.
Energie | 507 kcal |
---|---|
Vetten | 33.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11 g |
Koolhydraten | 26.3 g |
waarvan suikers | 20.2 g |
Vezels | 1.5 g |
Eiwitten | 24.7 g |
Zout | 3.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept