Snijbonen stamppot met gehaktballetjes en baconreepjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een Oerhollandse stamppot met gesneden snijbonen, baconreepjes en gehaktballetjes. Of serveer er Aziatisch gemarineerde varkensfilet reepjes op voor een Oosterse twist.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Mes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar.
    1. kruimige aardappelen 500 g
  2. Stap 2 Kook de snijbonen in circa 12 minuten gaar in water, waarin het bouillonblokje is opgelost en giet af.
    1. snijbonen 350 g
    2. groentebouillonblokje minder zout 0,5 st
  3. Stap 3 Bak ondertussen de baconreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat op keukenpapier uitlekken. Bewaar wat reepjes ter garnering.
    1. magere baconreepjes 50 g
  4. Stap 4 Maak het gehakt op smaak met Gehaktkruiden mix. Draai er balletjes van gelijke grootte van.
    1. rundergehakt 100 g
    2. half-om-half gehakt 100 g
    3. gehaktkruiden
  5. Stap 5 Bak de balletjes rondom bruin en gaar in de pan van de spekjes (Baconreepjes zijn heel mager, voeg een beetje vloeibaar vet toe).
  6. Stap 6 Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper, boter, melk een snuf nootmuskaat en de mosterd tot een smeuïge puree.
    1. ongezouten roomboter
    2. melk
    3. nootmuskaat
    4. milde mosterd 1,5 el
  7. Stap 7 Proef en breng zo nodig op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
    1. peper
    2. zout
  8. Stap 8 Werk er de spekjes en de stukjes snijbonen door.
  9. Stap 9 Verdeel de stamppot over 2 voorverwarmde borden, leg er de balletjes en de stukjes tomaat op en serveer.
    1. kerstomaat 5 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

* Kies eventueel voor een andere combinatie (200 gram runder of 200 gram h.o.h gehakt).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 164 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 februari 2025

Tip

* Kies eventueel voor een andere combinatie (200 gram runder of 200 gram h.o.h gehakt).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 625 kcal
Vetten 32.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.2 g
Koolhydraten 56.3 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 8.9 g
Eiwitten 30.4 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account