Aziatisch gemarineerde varkensfilet reepjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze filet reepjes staan minimaal 2 uur in een Aziatische marinade. En worden vervolgens in 10 minuten gaar gebakken. Ontzettend lekker op een stamppot of bij frietjes.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE MARINADE

Bereiding

  1. Stap 1 Zet het vlees minimaal 2 uur in de Aziatische marinade.
    1. varkensfilet 250 g
    2. ketjap manis 1 el
    3. oestersaus 0,5 el
    4. gember 1 cm
    5. sojasaus minder zout 0,5 el
    6. knoflook 1 teen
    7. basterdsuiker 1 tl
    8. rode chilipeper 0,5 st
    9. sesamolie 1 el
  2. Stap 2 Bak het vlees in 10 minuten gaar.
  3. Stap 3 Lekker op een stamppot of bij frietjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In de ochtenduren eventueel al in de marinade zetten. Maakt het vlees nog lekkerder.

In plaats van rode peper kun je ook Cayenne peper of Chili peper naar smaak aan de marinade toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 299 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 9 februari 2025

Tip

In de ochtenduren eventueel al in de marinade zetten. Maakt het vlees nog lekkerder.

In plaats van rode peper kun je ook Cayenne peper of Chili peper naar smaak aan de marinade toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 255 kcal
Vetten 11.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 8.3 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 27.2 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account