Deze filet reepjes staan minimaal 2 uur in een Aziatische marinade. En worden vervolgens in 10 minuten gaar gebakken. Ontzettend lekker op een stamppot of bij frietjes.
In de ochtenduren eventueel al in de marinade zetten. Maakt het vlees nog lekkerder.
In plaats van rode peper kun je ook Cayenne peper of Chili peper naar smaak aan de marinade toevoegen.
In de ochtenduren eventueel al in de marinade zetten. Maakt het vlees nog lekkerder.
In plaats van rode peper kun je ook Cayenne peper of Chili peper naar smaak aan de marinade toevoegen.
Dit gerecht krijgt een score van 6 omdat het mager varkensvlees (filet) als basis gebruikt, wat een goede bron van eiwitten is. De toevoeging van verse smaakmakers zoals gember, knoflook en rode peper is ook een pluspunt. De uitdaging zit hem echter in de marinade; de combinatie van ketjap, oestersaus en sojasaus maakt het geheel erg zout, ondanks het gebruik van een zoutarme variant. Daarnaast bevat het gerecht toegevoegde suikers. Het is een smaakvol gerecht dat prima af en toe op het menu kan staan, bij voorkeur geserveerd met een grote portie groenten om de maaltijd als geheel in balans te brengen.
Energie | 255 kcal |
---|---|
Vetten | 11.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.4 g |
Koolhydraten | 10 g |
waarvan suikers | 8.3 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 27.2 g |
Zout | 2.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept