Bonensalade met limoendressing

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze salade zit boordevol smaak. Het is fris, eenvoudig te bereiden en blijft dagenlang goed. Perfect als bijgerecht, vulling voor taco's, of als salsa met nachochips.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Potje
  • Grote kom

Bereiding

  1. Stap 1 Schud de ingrediënten voor de dressing in een pot om goed te mengen.
    1. limoensap 2 el
    2. olijfolie 4 el
    3. chilipoeder 0,25 tl
    4. gemalen komijn 0,25 tl
    5. suiker 2 tl
    6. knoflook 1 teen
    7. peper 0,25 tl
    8. zout 0,5 tl
  2. Stap 2 Doe alle salade-ingrediënten in een grote kom.
    1. zwarte bonen uit pot of blik 400 g
    2. maïs 225 g
    3. paprika 1 st
    4. avocado 1 st
    5. rode ui 1 st
    6. koriander
    7. kerstomaat 250 g
  3. Stap 3 Giet de dressing over de salade en schep alles goed om.
  4. Stap 4 Serveer de salade direct of bewaar deze tot 4 dagen. Voeg eventueel een beetje limoensap toe om de smaak op te frissen voor het serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt elke soort peulvruchten gebruiken die je lekker vindt, zoals kikkererwten of linzen.

Bewaar de salade gemengd met dressing in de koelkast. Zo zorg je ervoor dat de avocado niet bruin wordt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 551 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 februari 2025

Tip

Je kunt elke soort peulvruchten gebruiken die je lekker vindt, zoals kikkererwten of linzen.

Bewaar de salade gemengd met dressing in de koelkast. Zo zorg je ervoor dat de avocado niet bruin wordt.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Voedzame keuze

Deze bonensalade is een uitstekende keuze voor je gezondheid. Hij zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen dankzij de grote variatie aan groenten en de peulvruchten. De zwarte bonen leveren plantaardige eiwitten die goed verzadigen, terwijl de avocado en olijfolie gezonde onverzadigde vetten bieden. De dressing bevat een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker en zout, maar in de totale context van dit gerecht is dat verwaarloosbaar. Kortom, een zeer voedzame en kleurrijke maaltijd.

Energie 250 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 7 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account