Libanese Pizza (Lahmacun)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze super snelle Libanese pizza is een heerlijke twist op de traditionele lahmacun. Met slechts een paar ingrediënten tover je een smaakvolle, krokante pizza met kipgehakt op tafel. Ideaal voor drukke avonden!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    3 min
  • Totaal
    8 min

Ingrediënten

Aantal porties:
1
  1. Kipgehakt
  2. Beleg
  3. Optioneel beleg

Benodigdheden

  • Anti-aanbakpan
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Gebruik een grote anti-aanbakpan. Als het brood te groot is kun je het bijknippen.
    1. libanees brood 1 st
  2. Stap 2 Meng de ingrediënten voor het gehakt in een kom (zonder de olie).
    1. kipgehakt 125 g
    2. tomatenpuree 2 tl
    3. baharat 1 tl
    4. paprikapoeder 0,5 tl
    5. knoflook 1 teentje
    6. zout 0,25 tl
    7. peterselie 1 el
  3. Stap 3 Spreid het mengsel gelijkmatig in een dunne laag over één zijde van het brood uit.
  4. Stap 4 Verhit 1,5 eetlepel olie in de pan op hoog vuur. Plaats het brood met de gehaktkant naar beneden en bak 90 seconden. Druk lichtjes aan, zodat het kleur krijgt en het vlees aan het brood hecht.
    1. olie 1,5 el
  5. Stap 5 Draai om met een tang en bak de broodkant 90 seconden tot het goudkleurig en krokant is. Zet het vuur lager als het te snel bruin wordt.
  6. Stap 6 Leg op een snijplank en beleg met feta en extra vierge olijfolie. Bestrooi eventueel met andere toppings naar keuze. Snijd in stukken zoals een pizza.
    1. feta 2 el
    2. extra vierge olijfolie
    3. citroensap
    4. chilipoeder
    5. pijnboompitten
    6. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Probeer wat geraspte courgette of wortel aan het gehaktmengsel toe te voegen voor extra groenten.

Lebanese pizza's blijven enkele dagen goed. Opwarmen door opnieuw in de pan te verwarmen houdt de bodem krokant.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 161 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 februari 2025

Tip

Probeer wat geraspte courgette of wortel aan het gehaktmengsel toe te voegen voor extra groenten.

Lebanese pizza's blijven enkele dagen goed. Opwarmen door opnieuw in de pan te verwarmen houdt de bodem krokant.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 566 kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 36 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 37 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account