Echte spaghetti carbonara

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Spaghetti Carbonara, een klassieke Italiaanse pasta, staat bekend om zijn romige saus zonder gebruik van room. Dit authentieke gerecht gebruikt slechts enkele ingrediënten, maar zorgt voor een heerlijk rijke smaak. Het is ook nog eens snel en eenvoudig te maken. Lekker met een groene salade.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Garnering (optioneel)

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Houten lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de guanciale in dikke reepjes van 0,5 centimeter.
    1. guanciale 175 g
  2. Stap 2 Doe de eieren en eierdooiers in een grote kom. Klop tot ze goed gemengd zijn. Roer dan de Parmigiano Reggiano en zwarte peper erdoor.
    1. ei 2 st
    2. eidooier 2 st
    3. parmezaanse kaas 100 g
    4. peper 0,25 tl
  3. Stap 3 Breng 4 liter water met het zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
    1. water 4.000 ml
    2. zout 1 el
    3. spaghetti 400 g
  4. Stap 4 Bewaar een kopje van het pasta kookwater net voordat je de pasta afgiet en laat de pasta dan uitlekken.
  5. Stap 5 Bak de guanciale in een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur gedurende 4 tot 5 minuten tot het goudbruin is. Voeg (indien gebruikt) de knoflook toe tijdens de laatste minuut.
    1. knoflook 1 teentje
  6. Stap 6 Doe de hete pasta in de pan en meng om de pasta met het vet van de guanciale te bedekken.
  7. Stap 7 Breng de pasta samen met het overgebleven vet uit de pan over naar de kom met het ei. Voeg een halve kop (~125 ml) pasta kookwater toe.
  8. Stap 8 Roer krachtig met de steel van een houten lepel om de saus romig te maken en aan de pasta te laten binden.
  9. Stap 9 Serveer direct in warme kommen, gegarneerd met extra Parmigiano Reggiano en een snufje zwarte peper.
    1. parmezaanse kaas
    2. peper
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik guanciale voor de beste smaak, maar bacon of pancetta zijn ook prima vervangers. Zorg ervoor dat het vlees een goede vetlaag heeft om de saus romig te maken.

Zorg ervoor dat het pasta water goed gezouten is, zodat de spaghetti op smaak komt tijdens het koken.

Combineer de saus en pasta als het vuur uit is om te voorkomen dat het ei in roerei verandert.

Knoflook is niet traditioneel, maar het voegt extra smaak toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 311 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 februari 2025

Tip

Gebruik guanciale voor de beste smaak, maar bacon of pancetta zijn ook prima vervangers. Zorg ervoor dat het vlees een goede vetlaag heeft om de saus romig te maken.

Zorg ervoor dat het pasta water goed gezouten is, zodat de spaghetti op smaak komt tijdens het koken.

Combineer de saus en pasta als het vuur uit is om te voorkomen dat het ei in roerei verandert.

Knoflook is niet traditioneel, maar het voegt extra smaak toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 813 kcal
Vetten 41.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.3 g
Koolhydraten 79.1 g
waarvan suikers 2.8 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 29.9 g
Zout 7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account