Borrelplank met rode bieten hummus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze kleurrijke borrelplank met hummus van rode bietjes is een echte blikvanger. Het is heerlijk romig en vereist geen koken, dus perfect voor een snelle en gemakkelijke bereiding. Combineer het met knapperige groenten en brood voor heerlijke dipervaring.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8
  1. Om mee te serveren (optioneel)

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Serverschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Houd ongeveer 2 eetlepels kikkererwten apart.
    1. kikkererwten 2 el
  2. Stap 2 Doe de rest van de kikkererwten, de bietjes, knoflook, tahini, olie en citroensap in een keukenmachine met een flinke snuf zout.
    1. kikkererwten 800 g
    2. rode bieten gekookt 600 g
    3. knoflook 2 teentjes
    4. tahini 2 el
    5. extra vierge olijfolie 100 ml
    6. citroensap
    7. zout
  3. Stap 3 Pureer tot een glad mengsel. Controleer de smaak en voeg zo nodig wat extra zout of citroen toe.
  4. Stap 4 Koel de hummus tot je klaar bent om het te serveren (het blijft tot twee dagen goed).
  5. Stap 5 Breng de hummus over naar een schaal.
  6. Stap 6 Druppel er wat olie over en bestrooi met de bewaarde kikkererwten, hazelnoten, pompoenpitten, sumac en chilivlokken (indien gebruikt).
    1. kikkererwten 2 el
    2. hazelnoten 2 el
    3. pompoenpitten 2 el
    4. gemalen sumak 1 tl
    5. chilivlokken
    6. nigellazaad 2 tl
  7. Stap 7 Kleed aan met knapperige groenten en andere hapjes rondom de schaal met hummus.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 123 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 9 februari 2025

Voedingswaarden

Per portie
Energie 312 kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 6 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account