Italiaanse preischotel met gedroogde tomaatjes en kruidenroomkaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekkere, Italiaans gekruide ovenschotel met aardappelen, voorgebakken prei, stukjes gedroogde tomaten en kruidenroomkaas. Afgedekt met geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn. Stamp de aardappelen fijn.
    1. kruimige aardappelen 750 g
  3. Stap 3 Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig. Voeg de gesneden prei toe en bak de prei ongeveer 10 minuten al omscheppend mee. Meng de gedroogde tomaten en gedroogde oregano erdoor.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. prei 4 st
    5. zongedroogde tomaten in olie 5 st
    6. gedroogde oregano 1 el
  4. Stap 4 Laat de kruidenkaas smelten op de prei. Maak de prei op smaak met peper, zout en balsamicoazijn.
    1. roomkaas kruiden 75 g
    2. peper
    3. zout
    4. witte balsamicoazijn 0,5 el
  5. Stap 5 Meng de prei met de gestampte aardappelen. Doe dit over in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas ervoer en zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
    1. geraspte belegen kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt dit ook gewoon als stamppot eten, maar ik vind het altijd lekker met zo'n kaaskorstje bovenop.

Voor niet-vegetariër ook lekker met spekjes of hamblokjes erdoor.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 260 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 februari 2025

Tip

Je kunt dit ook gewoon als stamppot eten, maar ik vind het altijd lekker met zo'n kaaskorstje bovenop.

Voor niet-vegetariër ook lekker met spekjes of hamblokjes erdoor.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 269 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 43.8 g
waarvan suikers 8.3 g
Vezels 6 g
Eiwitten 12.3 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account