Lekkere, Italiaans gekruide ovenschotel met aardappelen, voorgebakken prei, stukjes gedroogde tomaten en kruidenroomkaas. Afgedekt met geraspte kaas.
Je kunt dit ook gewoon als stamppot eten, maar ik vind het altijd lekker met zo'n kaaskorstje bovenop.
Voor niet-vegetariër ook lekker met spekjes of hamblokjes erdoor.
Je kunt dit ook gewoon als stamppot eten, maar ik vind het altijd lekker met zo'n kaaskorstje bovenop.
Voor niet-vegetariër ook lekker met spekjes of hamblokjes erdoor.
Deze preischotel krijgt een score van 6 omdat het een goede hoeveelheid groenten bevat, zoals prei, ui en knoflook. Dit levert belangrijke vitamines en vezels. Aan de andere kant maken de toevoeging van zowel kruidenroomkaas als geraspte kaas het gerecht vrij calorierijk en hoog in verzadigd vet. In combinatie met de zongedroogde tomaten en het toegevoegde zout kan ook het zoutgehalte flink oplopen. Het is een smakelijke maaltijd, maar door de hoeveelheid kaas en zout is het een gerecht om met mate van te genieten.
Energie | 269 kcal |
---|---|
Vetten | 6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.2 g |
Koolhydraten | 43.8 g |
waarvan suikers | 8.3 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 12.3 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept