Frittatahapjes met courgette en gedroogde tomaatjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker lunch- of borrelhapje, bestaande uit losgeklopte eieren met reepjes courgette en gedroogde tomaatjes. Kun je koud en/of warm eten. Ik serveerde de frittata als onderdeel van een high tea.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Ovenschaal of bakvorm
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de reepjes courgette, rode peper en knoflook kort. Laat wat afkoelen.
    1. olijfolie 2 el
    2. courgette 150 g
    3. rode chilipeper 0,5 st
    4. knoflook 1 teentje
  3. Stap 3 Klop de eieren los met de kwark en wat zout en peper. Meng de reepjes gedroogde tomaten en peterselie door de losgeklopte eieren.
    1. ei 4 st
    2. zongedroogde tomaten in olie 3 st
    3. volle kwark 2 el
    4. peper
    5. zout
    6. peterselie 1 el
  4. Stap 4 Meng de courgette met rode peper en knoflook ook door de losgeklopte eieren. Doe de eieren over in een met bakpapier beklede ovenschaal of bakvorm. (De grootte van de vorm is afhankelijk van hoe dik je je frittata wilt hebben.)
  5. Stap 5 Zet de schaal of vorm plm. 20 minuten in het midden van de op 200 gaden voorverwarmde oven,
  6. Stap 6 Laat de frittata afkoelen. Snij de frittata voor het serveren in hapklare stukjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je de frittata wat dikker bakt kun je er prikkertjes in steken. Leuk bij de borrel.

In plaats van kwark is room of yoghurt ook mogelijk.

Dunne ringetjes lente-ui en/of gedroogde oregano erdoor is ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 27 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 februari 2025

Tip

Als je de frittata wat dikker bakt kun je er prikkertjes in steken. Leuk bij de borrel.

In plaats van kwark is room of yoghurt ook mogelijk.

Dunne ringetjes lente-ui en/of gedroogde oregano erdoor is ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 90 kcal
Vetten 5.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 2.8 g
waarvan suikers 1.5 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 6.7 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account