Lekker lunch- of borrelhapje, bestaande uit losgeklopte eieren met reepjes courgette en gedroogde tomaatjes. Kun je koud en/of warm eten. Ik serveerde de frittata als onderdeel van een high tea.
Als je de frittata wat dikker bakt kun je er prikkertjes in steken. Leuk bij de borrel.
In plaats van kwark is room of yoghurt ook mogelijk.
Dunne ringetjes lente-ui en/of gedroogde oregano erdoor is ook lekker.
Als je de frittata wat dikker bakt kun je er prikkertjes in steken. Leuk bij de borrel.
In plaats van kwark is room of yoghurt ook mogelijk.
Dunne ringetjes lente-ui en/of gedroogde oregano erdoor is ook lekker.
Deze frittatahapjes scoren hoog op de gezondheidsschaal dankzij de combinatie van eiwitten en groenten. De eieren en kwark zorgen voor een goede portie eiwitten, wat bijdraagt aan een langdurig verzadigd gevoel. Daarnaast zit het recept vol met groenten zoals courgette, tomaat en rode peper, die belangrijke vitamines, mineralen en vezels leveren. De bereiding in de oven is een gezonde kooktechniek en de gebruikte olijfolie levert voornamelijk goede, onverzadigde vetten. Over het algemeen is dit een zeer voedzaam en gebalanceerd hapje, ideaal als lunch of tussendoortje.
Energie | 90 kcal |
---|---|
Vetten | 5.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.9 g |
Koolhydraten | 2.8 g |
waarvan suikers | 1.5 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 6.7 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept