Oude kaassalade voor een broodje of op een toastje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Paar maal een bakje oude kaassalade gekocht. Zelf aan het experimenteren gegaan en dit is het resultaat: een lekkere pittige kaassalade die ik zeker vaker ga maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Rasp (als je de kaas zelf raspt
  • Schaaltje

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de roomkaas met de (liefst zelf) geraspte oude kaas en mosterd door elkaar.
    1. roomkaas light 200 g
    2. geraspte oude kaas 4 el
    3. pittige mosterd 2 el
  2. Stap 2 Meng de heel fijn gesneden lente-uitjes en de peterselie erdoor.
    1. bosui 2 el
    2. peterselie 1 el
  3. Stap 3 Garneer de kaassalade met wat peterselie of lente-uitjes. Lekker op een boterham, vers broodje, cracker of toast.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De salade is gemakkelijker te maken als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Je kunt de salade een paar dagen in de koelkast bewaren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 33 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 februari 2025

Tip

De salade is gemakkelijker te maken als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Je kunt de salade een paar dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 88 kcal
Vetten 6.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 2.5 g
waarvan suikers 1.2 g
Vezels 0 g
Eiwitten 3.8 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account