Licht gebonden lente-ui soep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zacht romig soepje van lente-uitjes en een teentje knoflook. Romig door toevoeging van een klein beetje roomkaas.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een kleine pan.
    1. zonnebloemolie 2 el
  2. Stap 2 Bak de ringetjes lente-ui, knoflook en stukjes aardappel kort in de olie (mag niet bruin worden). Voeg de kurkuma eraan toe en bak heel even mee. Bewaar wat ringetjes lente-ui om als vulling en garnering van de soep.
    1. bosui 6 st
    2. knoflook 1 teentje
    3. kruimige aardappelen 1 st
    4. gemalen kurkuma 0,5 tl
  3. Stap 3 Voeg 0,5 liter water en de bouillontablet toe. Breng de soep aan de kook.
    1. water 500 ml
    2. bouillonblokje 1 st
  4. Stap 4 Laat de soep 20 minuten heel zachtjes koken tot de stukjes aardappel gaar zijn. Voeg de roomkaas eraan toe.
    1. roomkaas 30 g
  5. Stap 5 Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Stap 6 Proef de soep en maak eventueel nog op smaak met zout en peper.
    1. zout
    2. gemalen witte peper
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar wat ringetjes lente-ui als vulling en garnering van de soep.

Dien de soep op in kleine kopjes of glazen.

Lekker als voorgerecht of amuse.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 1256 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 24 januari 2025

Tip

Bewaar wat ringetjes lente-ui als vulling en garnering van de soep.

Dien de soep op in kleine kopjes of glazen.

Lekker als voorgerecht of amuse.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezond en licht

Deze lente-ui soep is een gezonde keuze, voornamelijk omdat hij rijk is aan groenten zoals lente-ui en knoflook. Het gebruik van een aardappel voor de binding is een slimme en magere techniek, en de toevoeging van een kleine hoeveelheid light roomkaas zorgt voor een romige textuur zonder veel vet toe te voegen. Het enige aandachtspunt is het bouillontablet, dat vaak veel zout bevat. Door te kiezen voor een zoutarme variant, maak je dit lichte en smaakvolle soepje nog gezonder.

Energie 70 kcal
Vetten 2.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 11.2 g
waarvan suikers 1.4 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 2.1 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account