Zacht romig soepje van lente-uitjes en een teentje knoflook. Romig door toevoeging van een klein beetje roomkaas.
Bewaar wat ringetjes lente-ui als vulling en garnering van de soep.
Dien de soep op in kleine kopjes of glazen.
Lekker als voorgerecht of amuse.
Bewaar wat ringetjes lente-ui als vulling en garnering van de soep.
Dien de soep op in kleine kopjes of glazen.
Lekker als voorgerecht of amuse.
Deze lente-ui soep is een gezonde keuze, voornamelijk omdat hij rijk is aan groenten zoals lente-ui en knoflook. Het gebruik van een aardappel voor de binding is een slimme en magere techniek, en de toevoeging van een kleine hoeveelheid light roomkaas zorgt voor een romige textuur zonder veel vet toe te voegen. Het enige aandachtspunt is het bouillontablet, dat vaak veel zout bevat. Door te kiezen voor een zoutarme variant, maak je dit lichte en smaakvolle soepje nog gezonder.
Energie | 70 kcal |
---|---|
Vetten | 2.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 11.2 g |
waarvan suikers | 1.4 g |
Vezels | 1.4 g |
Eiwitten | 2.1 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept