Varkenshaas met kersensaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is snel en eenvoudig te maken. De combinatie van sappige varkenshaas met een zoetzure kersensaus maakt het een heerlijk gerecht geschikt voor zowel doordeweekse maaltijden als feestelijke gelegenheden.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Oven
  • Vleesthermometer
  • Sauspan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Trim en verwijder eventueel vlies van de varkenshaas.
    1. varkenshaas 900 g
  2. Stap 2 Breng balsamicoazijn aan de kook op laag vuur en verwarm tot het is gereduceerd tot ongeveer 3 eetlepels. Ongeveer 5 minuten.
    1. balsamicoazijn 120 ml
  3. Stap 3 Roer de kersenjam erdoor en verwarm nog 1 minuut. Haal van het vuur en roer de tijm erdoor.
    1. kersenjam minder suiker 150 g
    2. tijm 1,5 tl
  4. Stap 4 Meng in een kleine kom de knoflookpoeder, zout en peper. Wrijf dit over de varkenshaas.
    1. knoflookpoeder 1,5 tl
    2. zout 1,5 tl
    3. peper 0,25 tl
  5. Stap 5 Verhit olie in een (gietijzeren) pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas rondom bruin.
    1. olie
  6. Stap 6 Lepel de helft van de saus over het vlees en plaats het in de oven.
  7. Stap 7 Bak tot de kerntemperatuur 63°C bereikt. Dit duurt, afhankelijk van de oven en dikte van het vlees, ongeveer 10 tot 15 minuten.
  8. Stap 8 Laat het vlees, losjes afgedekt met folie, ongeveer 10 minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt. Verdeel de resterende kersensaus over het vlees.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de varkenshaas geen hogere interne temperatuur dan 63°C bereikt.

Laat het vlees na het bakken minstens 5 minuten rusten, zodat de temperatuur door het nagaren iets kan stijgen.

Blijf goed opletten om uitdrogen te voorkomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 105 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 21 januari 2025

Tip

Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de varkenshaas geen hogere interne temperatuur dan 63°C bereikt.

Laat het vlees na het bakken minstens 5 minuten rusten, zodat de temperatuur door het nagaren iets kan stijgen.

Blijf goed opletten om uitdrogen te voorkomen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 233 kcal
Vetten 3.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 14 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 32 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account