Gegratineerde bloemkool met oesterzwammen en gorgonzola

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke bloemkoolschotel als je van blauwe kaas houdt. De bloemkoolroosjes heb ik kort gekookt. Op de bloemkool komt een sausje van gebakken oesterzwammen en gorgonzola. Daarna met geraspte kaas kort gegratineerd in de oven.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet. Doe de bloemkool over in een ovenschaal,
    1. bloemkool 1 st
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes oesterzwam bruin. Bak de gesnipperde sjalot en de knoflook even mee. Blus af met de witte wijn.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. oesterzwammen 125 g
    3. sjalot 1 st
    4. knoflook 1 teentje
    5. droge witte wijn
  3. Stap 3 Prak de gorgonzola met de roomkaas door elkaar met een vork.
    1. gorgonzola 25 g
    2. roomkaas 25 g
  4. Stap 4 Zodra de wijn zo goed als is opgenomen door de oesterzwammen meng je de met elkaar gemengde kazen door de gebakken oesterzwammen. Verdeel dit over de bloemkoolroosjes.
  5. Stap 5 Verdeel de geraspte kaas over de bloemkool en zet de ovenschaal even onder de ovengrill tot de kaas is gesmolten en een lichte kleur heeft gekregen.
    1. geraspte kaas 50 g
  6. Stap 6 Garneer de schaal met gehakte peterselie.
    1. peterselie
  7. Stap 7 Wij hebben dit gegeten met gekookte aardappelen en plakjes kalfsvleesentrecôte.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Oesterzwammen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld kastanjechampignons.

Geen liefhebber van blauwe kaas? Gebruik in plaats hiervan 50 gram kruidenroomkaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 21 januari 2025

Tip

Oesterzwammen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld kastanjechampignons.

Geen liefhebber van blauwe kaas? Gebruik in plaats hiervan 50 gram kruidenroomkaas.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 387 kcal
Vetten 20.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 4.8 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 14.5 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account