Heerlijke bloemkoolschotel als je van blauwe kaas houdt. De bloemkoolroosjes heb ik kort gekookt. Op de bloemkool komt een sausje van gebakken oesterzwammen en gorgonzola. Daarna met geraspte kaas kort gegratineerd in de oven.
Oesterzwammen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld kastanjechampignons.
Geen liefhebber van blauwe kaas? Gebruik in plaats hiervan 50 gram kruidenroomkaas.
Oesterzwammen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld kastanjechampignons.
Geen liefhebber van blauwe kaas? Gebruik in plaats hiervan 50 gram kruidenroomkaas.
Dit gerecht scoort goed omdat het hoofdzakelijk uit groenten bestaat, namelijk bloemkool en oesterzwammen, die veel vezels, vitamines en mineralen bevatten. De hoeveelheid kaas trekt de score echter naar beneden. De combinatie van gorgonzola, roomkaas en geraspte kaas levert een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet en zout, wat het een energierijke maaltijd maakt. Het is een heerlijke manier om groenten te eten, maar wel een variant die je vanwege de kaas het beste met mate kunt nemen.
Energie | 387 kcal |
---|---|
Vetten | 20.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.9 g |
Koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 4.8 g |
Vezels | 4.7 g |
Eiwitten | 14.5 g |
Zout | 1.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept