De witlof onderin de ovenschotel is gebakken en gemengd met gebakken champignons. De aardappelpuree, is gemaakt met magor (mascarpone-gorgonzola), walnoten en geraspte kaas. Dit is een verrukkelijke ovenschotel waar we allemaal van hebben gesmuld.
De ovenschotel is vegetarisch. Wil je toch wat vlees toevoegen? Bak dan blokjes ham of spek mee met de champignons.
Hou je niet van de smaak van blauwe kaas vervang de magor dan door roomkaas met kruiden.
De ovenschotel is vegetarisch. Wil je toch wat vlees toevoegen? Bak dan blokjes ham of spek mee met de champignons.
Hou je niet van de smaak van blauwe kaas vervang de magor dan door roomkaas met kruiden.
Deze witlofovenschotel scoort een 6 omdat het een gerecht is met twee gezichten. Enerzijds bevat het volop groenten zoals witlof en champignons, en gezonde onverzadigde vetten uit de walnoten, wat bijdraagt aan de inname van vezels en vitamines. Anderzijds maken de Magor (een combinatie van gorgonzola en mascarpone) en de geraspte kaas het geheel behoorlijk calorierijk en rijk aan verzadigd vet. Het is dus een smakelijke, vullende maaltijd die zeker gezonde componenten heeft, maar door de hoeveelheid kaas en vet niet als licht of erg gezond kan worden bestempeld.
Energie | 388 kcal |
---|---|
Vetten | 19.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.2 g |
Koolhydraten | 44.6 g |
waarvan suikers | 6.2 g |
Vezels | 8.9 g |
Eiwitten | 12.7 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept