Twee soorten ui en een teentje knoflook fruiten. Daarbij de paprika en de champignons. Een romige saus met een roux en kookroom en linguine. Alles door elkaar en de varkenshaas in plakjes on top.
Kies voor witte champignons of maak het gerecht met 0,5 courgette in kleine blokjes gesneden.
Tagliatelle of spaghetti is ook erg lekker .
En ja, voeg nog gauw het vocht, dat uit het haasje komt aan het geheel toe.
Kies voor witte champignons of maak het gerecht met 0,5 courgette in kleine blokjes gesneden.
Tagliatelle of spaghetti is ook erg lekker .
En ja, voeg nog gauw het vocht, dat uit het haasje komt aan het geheel toe.
Dit gerecht scoort redelijk op de gezondheidsschaal dankzij de combinatie van mager vlees (varkenshaas) en een goede hoeveelheid groenten zoals champignons en paprika. Echter, de saus op basis van een roux met roomboter en kookroom maakt het geheel behoorlijk rijk aan verzadigd vet en calorieën. De keuze voor witte pasta levert bovendien minder vezels, vitamines en mineralen dan een volkoren variant. Door de saus lichter te maken, bijvoorbeeld door de roux achterwege te laten en een magere kookroom te gebruiken, zou de score aanzienlijk hoger uitvallen.
Energie | 684 kcal |
---|---|
Vetten | 29.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16.6 g |
Koolhydraten | 62.6 g |
waarvan suikers | 7.5 g |
Vezels | 4.7 g |
Eiwitten | 39.6 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept