Ossenstaartsoep uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geïnspireerd op het recept van mijn tante en wat voorbeelden online, mijn eigen variatie bedacht.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    7 uur
  • Totaal
    7 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Slowcooker pan
  • Maatbeker

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de ui in kleine stukjes
    1. ui 1 st
  2. Stap 2 Pak de bol knoflook.
    1. knoflook 1 bol
  3. Stap 3 Snijd de knoflook in stukjes.
  4. Stap 4 Doe de ui en knoflook stukjes in de slowcooker.
  5. Stap 5 Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes.
    1. winterpeen 1 st
  6. Stap 6 Voeg de stukjes peen toe aan de slowcooker.
  7. Stap 7 Snijd of knip de lente ui of prei in smalle ringen en voeg toe aan slowcooker.
    1. prei 1 st
  8. Stap 8 Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout.
    1. ossenstaart 500 g
    2. peper
    3. zout
  9. Stap 9 Rol de bekruide stukken ossenstaart door een laagje bloem.
    1. bloem
  10. Stap 10 Voeg de ossenstaart stukken toe aan de slowcooker.
  11. Stap 11 Voeg de tomatenpuree toe aan de slowcooker.
    1. tomatenpuree 70 g
  12. Stap 12 Voeg de soepbasis voor ossenstaartsoep toe aan de pan.
    1. basis ossenstaartsoep 1 pak
  13. Stap 13 Voeg 1500 ml water toe aan de slowcooker.
    1. water 1.500 ml
  14. Stap 14 Doe twee laurierblaadjes en de twee kruidnagels in de pan, doe de deksel op de pan en stel de pan in op 7 uur op low.
    1. laurierblad 2 st
    2. kruidnagel 2 st
  15. Stap 15 Na 7 uur de laurierblaadjes en kruidnagels eruithalen en weggooien.
  16. Stap 16 Vervolgens stukken ossenstaart uit de pan halen en het bot verwijderen. Eventueel de soep zeven. Daarna de stukje vlees terug doen in de soep. Desgewenst plakjes champignons toevoegen en even kort mee verwarmen. Dan kan de soep worden opgediend.
    1. champignons 250 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Laurierblaadjes en kruidnagels kun je handig in een papieren theezakje doen in de pan, dan haal je ze er aan het eind ook makkelijker weer uit de pan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 211 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 januari 2025

Tip

Laurierblaadjes en kruidnagels kun je handig in een papieren theezakje doen in de pan, dan haal je ze er aan het eind ook makkelijker weer uit de pan.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 204 kcal
Vetten 10.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 11.9 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 16.8 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account