Marmercake met stukjes pure chocolade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Het chocolade gedeelte van deze lekkere luchtige marmercake is gevuld met stukjes pure chocolade. De cake was in een mum van tijd opgegeten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • 2 kommen
  • Mixer of keukenmachine
  • Cakevorm 25 cm
  • Zeef
  • Vorm of lepel
  • Satéprikker

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Vet een cakevorm van plm. 25 cm in met boter en bestrooi de cakevorm met bloem.
    1. ongezouten roomboter
    2. bloem
  3. Stap 3 Klop de boter met de suiker tot een zachte, lichtgele massa.
    1. ongezouten roomboter 200 g
    2. suiker 180 g
  4. Stap 4 Voeg één voor één de eieren toe. Het volgende ei pas als het vorige ei totaal is opgenomen.
    1. ei 4 st
  5. Stap 5 Mix het gezeefde bloem met een mespunt zout kort erdoor. Niet te lang kloppen dan wordt de cake niet luchtig.
    1. bloem 200 g
    2. zout
  6. Stap 6 Verdeel het beslag in twee delen. Meng door de helft van het beslag de gezeefde cacao, stukjes chocolade en het sinaasappelsap.
    1. cacaopoeder 2 el
    2. pure chocolade 100 g
    3. sinaasappelsap 1 borrelglas
  7. Stap 7 Doe eerst de helft van het "lichtgele" cakedeeg in de vorm. Verdeel daarop een deel van het chocolade beslag. Daarna weer wat van het "lichtgele" beslag en de rest van het chocoladebeslag.
  8. Stap 8 Roer met met behulp van een vork of lepel door het deeg zodat een mooi gemarmerd effect ontstaat.
  9. Stap 9 Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake 60 minuten. Prik met behulp van bijvoorbeeld een satéprikker in de cake. Komt deze droog uit de cake dan is de cake klaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook rum of amaretto door het chocoladebeslag mengen in plaats van sinaasappelsap.

Blijft er cake over? Vries de cake in plakjes in. Even in de magnetron en je hebt weer wat lekkers bij de koffie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 34 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 januari 2025

Tip

Je kunt ook rum of amaretto door het chocoladebeslag mengen in plaats van sinaasappelsap.

Blijft er cake over? Vries de cake in plakjes in. Even in de magnetron en je hebt weer wat lekkers bij de koffie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 311 kcal
Vetten 18.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.8 g
Koolhydraten 33.1 g
waarvan suikers 18.5 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 4.4 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account