Het chocolade gedeelte van deze lekkere luchtige marmercake is gevuld met stukjes pure chocolade. De cake was in een mum van tijd opgegeten.
Je kunt ook rum of amaretto door het chocoladebeslag mengen in plaats van sinaasappelsap.
Blijft er cake over? Vries de cake in plakjes in. Even in de magnetron en je hebt weer wat lekkers bij de koffie.
Je kunt ook rum of amaretto door het chocoladebeslag mengen in plaats van sinaasappelsap.
Blijft er cake over? Vries de cake in plakjes in. Even in de magnetron en je hebt weer wat lekkers bij de koffie.
Deze marmercake is een echte traktatie, maar scoort laag op het gebied van gezondheid. De reden hiervoor is de grote hoeveelheid suiker, verzadigd vet uit de roomboter en de witte bloem. Deze ingrediënten leveren veel calorieën, maar weinig voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Hoewel de pure chocolade wat antioxidanten kan bevatten, weegt dit niet op tegen de suiker en het vet. Het is daarom een cake om met mate van te genieten bij een speciale gelegenheid, en niet als een voedzaam tussendoortje.
Energie | 311 kcal |
---|---|
Vetten | 18.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.8 g |
Koolhydraten | 33.1 g |
waarvan suikers | 18.5 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept