Citroencake met 5 Ingrediënten

(Nog geen beoordelingen)

Het geheim van deze citroencake met 5 ingrediënten is de gecondenseerde melk. Je kunt de cake garneren met een glazuur van citroensap en poedersuiker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    55 min
  • Totaal
    1 uur 5 min
Citroencake
Citroencake, geliefd om zijn frisse smaak, was in de Victoriaanse tijd een populaire keuze voor de theetijd en symboliseerde verfijning en elegantie in het dessertmenu.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Stap 2 Vet een cakevorm van 23x13 centimeter. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier, en vet nogmaals in.
  3. Stap 3 Klop de eieren, gecondenseerde melk, citroensap en citroenrasp in een kom. Voeg bloem toe en meng tot de bloem net vochtig is. Klop niet te lang. Giet het beslag in de cakevorm.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Ongeveer 55 tot 65 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 137 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 208 kcal
Vetten 5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 34 g
waarvan suikers 24 g
Vezels 0 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account