Deze huzarensalade is een recept van mijn Duitse oma, overgenomen door mijn moeder en daarna door mijzelf. Traditioneel eten we deze salade altijd op Oudejaarsavond direct na het Nieuwjaar wensen om 12.00 uur.
Maak de salade op tijd. De smaak moet intrekken. De salade smaakt na één dag het beste.
Het lijkt een vreemde combinatie van de haring met de vleeswaren, maar de salade is echt verrukkelijk. Ik heb al vaak het recept moeten geven.
Maak de salade op tijd. De smaak moet intrekken. De salade smaakt na één dag het beste.
Het lijkt een vreemde combinatie van de haring met de vleeswaren, maar de salade is echt verrukkelijk. Ik heb al vaak het recept moeten geven.
Deze traditionele huzarensalade scoort lager op de gezondheidsschaal vanwege de combinatie van ingrediënten. Hoewel de salade positieve elementen bevat zoals haring (rijk aan omega-3 vetzuren), ei (voor de eiwitten), en appel, ui en aardappel (voor vezels en vitamines), wegen de nadelen zwaarder. De aanwezigheid van een aanzienlijke hoeveelheid bewerkt vlees zoals cervelaat- en boterhamworst, gecombineerd met volle mayonaise en toegevoegde suiker, maakt het een zeer calorierijk en vetrijk gerecht met veel zout. Het is een typisch gerecht voor een feestelijke gelegenheid, maar minder geschikt voor regelmatige consumptie.
Energie | 559 kcal |
---|---|
Vetten | 28 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.2 g |
Koolhydraten | 36.5 g |
waarvan suikers | 18.9 g |
Vezels | 2.7 g |
Eiwitten | 36.8 g |
Zout | 3.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept