Hartige hete kip taart

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voor de lunch op Nieuwjaarsdag serveerde ik deze hete kip taart voor onze beste vrienden. Aangezien het recept : "Heerlijke Hete Kip" een voltreffer is in ons gezin, heb ik er een variatie op bedacht in de vorm van een hartige taart en geserveerd met een lekkere salade zodat onze gasten goed gevuld huiswaarts konden.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie en bak de plakjes kipfilet om en om bruin.
    1. olie
    2. kipfilet 350 g
  2. Stap 2 Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Stap 3 Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in het overgebleven vet.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. rode chilipeper 1 st
  4. Stap 4 Voeg beide soorten paprika en peultjes toe en bak mee tot beetgaar.
    1. gele paprika 1 st
    2. rode puntpaprika 1 st
    3. peultjes
  5. Stap 5 Roer ketchup, sambal en ketjap erdoor .
    1. ketchup 2 el
    2. ketjap manis 2 el
    3. sambal badjak 1 el
  6. Stap 6 Voeg de taugé toe en roer erdoor, voeg de kip toe en haal alles uit de pan.
    1. taugé 100 g
  7. Stap 7 Klop de 4 eieren los in een kom en roer er de demi crème fraîche door en breng op smaak met peper en een snufje zout.
    1. ei 4 st
    2. demi crème fraîche 2 el
    3. peper
    4. zout
  8. Stap 8 Vet een taartvorm dun in en leg het deeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrooi de bodem met wat paneermeel.
    1. diepvries bladerdeeg 5 plakjes
    2. paneermeel
  9. Stap 9 Verdeel de vulling over de bodem en verdeel er vervolgens de topping overheen.
  10. Stap 10 Zet de taart voor 30 à 40 minuten in het midden van een voorverwarnde oven van 200 graden.
  11. Stap 11 Serveer met een groene salade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook prima om hartig taartdeeg te gebruiken.

Voeg eventueel champignons of andere groente toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 118 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 2 januari 2025

Tip

Ook prima om hartig taartdeeg te gebruiken.

Voeg eventueel champignons of andere groente toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 524 kcal
Vetten 22.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 45.3 g
waarvan suikers 13.6 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 33 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account