Enchillada's met kip, kaas, paprika en tomaat

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tortilla's zonder bonen. Gevuld met kaas en een romig mengsel van kip, paprika en tomatenblokjes. Mexicaans gekruid.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilet snel rondom bruin. Kruid de kip met de Mexicaanse kruiden. Haal ze uit de pan en zet even apart.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. kipfilet 3 st
    3. mexicaanse kruidenmix 2 el
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak de paprika en de tomatenpuree even mee.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 1 teentje
    3. paprika 1 st
    4. tomatenpuree 1 el
    5. tomatenpulp 200 ml
  4. Stap 4 Voeg de tomatenblokjes en de helft van de crème fraîche eraan toe. Proef en maak eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Meng de stukjes kip door de saus.
    1. crème fraîche 100 ml
    2. peper
    3. zout
  5. Stap 5 Leg op elke tortilla een plak kaas. Leg 1/4 deel van het kipmengsel op elke tortilla en rol de tortilla stevig op. Leg de tortilla's naast elkaar in een passende ovenschaal,
    1. belegen kaas 4 plakken
    2. maïstortilla 4 st
  6. Stap 6 Smeer de tortilla's helemaal in met de overgebleven crème fraîche. Strooi de geraspte kaas over de tortilla's en zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
    1. crème fraîche 100 ml
    2. geraspte belegen kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Meng een blikje uitgelekte maïs door het kipmengsel.

Lekker met bijvoorbeeld een tomatensalade met avocado.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 438 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 29 december 2024

Tip

Meng een blikje uitgelekte maïs door het kipmengsel.

Lekker met bijvoorbeeld een tomatensalade met avocado.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Genieten met mate

Dit recept krijgt een bescheiden score. Enerzijds bevat het gerecht mager eiwit uit kip en een redelijke hoeveelheid groenten zoals paprika en tomaat. Anderzijds is het door het ruime gebruik van zowel crème fraîche als een dubbele portie kaas erg rijk aan verzadigd vet en calorieën. Bovendien bevat het gerecht weinig vezels doordat er geen volkorenproducten of peulvruchten zoals bonen in zijn verwerkt, wat het een zware maaltijd maakt.

Energie 694 kcal
Vetten 44.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 23.5 g
Koolhydraten 34 g
waarvan suikers 6.5 g
Vezels 3.1 g
Eiwitten 34.8 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account