Spätzle (een Duits/Oostenrijkse soort pasta), gemengd met veel gebakken uien en (berg)kaas. Gegratineerd in de oven. Wij hebben dit gerecht leren kennen tijdens onze vakanties in Oostenrijk.
Bijgerecht voor 4 personen. Hoofdgerecht voor 2 personen.
Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stoofpot.
Als hoofdgerecht lekker met een groene salade. In Vorarlberg (Oostenrijk) wordt dit gegeten met een aardappelsalade.
Bijgerecht voor 4 personen. Hoofdgerecht voor 2 personen.
Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stoofpot.
Als hoofdgerecht lekker met een groene salade. In Vorarlberg (Oostenrijk) wordt dit gegeten met een aardappelsalade.
Dit gerecht is een echte klassieker uit de Alpen en vooral erg vullend. Het scoort lager op de gezondheidsschaal omdat het rijk is aan verzadigde vetten uit de kaas en roomboter, en veel snelle koolhydraten bevat uit de spätzle. Hoewel de uien een beetje groente toevoegen, mist het gerecht over het algemeen vezels en vitamines. Het is daarom een calorierijke maaltijd die je het beste niet te vaak eet. De tip om het te serveren met een frisse salade is een uitstekende manier om de maaltijd wat meer in balans te brengen door extra voedingsstoffen toe te voegen.
Energie | 326 kcal |
---|---|
Vetten | 19.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.1 g |
Koolhydraten | 24.7 g |
waarvan suikers | 4.5 g |
Vezels | 1.7 g |
Eiwitten | 13.8 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept