Dit lekkere gekruide rundvlees is met rode wijn, paprika en tomatenblokjes gegaard in de slowcooker. Vlak voor het einde heb ik de room aan de stoofpot toegevoegd.
Vind je de stoofpot nog iets te dun? Je kunt de stoofpot binden met een eetlepel maïzena die met wat water is aangelengd.
Je kunt de stoofpot ook in een braadpan of in de oven klaarmaken. Reken dan 3 tot 3 1/2 uur stoven.
Wij hebben dit gegeten met mijn recept "Gegratineerde spätzle met kaas en gebakken uien".
Vind je de stoofpot nog iets te dun? Je kunt de stoofpot binden met een eetlepel maïzena die met wat water is aangelengd.
Je kunt de stoofpot ook in een braadpan of in de oven klaarmaken. Reken dan 3 tot 3 1/2 uur stoven.
Wij hebben dit gegeten met mijn recept "Gegratineerde spätzle met kaas en gebakken uien".
Deze stoofpot scoort een 6 omdat het een gemengd beeld geeft. Enerzijds bevat het gerecht een ruime hoeveelheid groenten zoals paprika, ui en tomaat, die zorgen voor vitamines en vezels. Anderzijds maken de relatief grote portie rood vlees en de toevoeging van 200 ml volle slagroom het gerecht calorierijk en hoog in verzadigd vet. Om het gerecht gezonder te maken, zou je de slagroom kunnen vervangen door een light variant of een plantaardig alternatief, of deze geheel weglaten.
Energie | 608 kcal |
---|---|
Vetten | 37.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 20.8 g |
Koolhydraten | 23.3 g |
waarvan suikers | 11.4 g |
Vezels | 5.7 g |
Eiwitten | 46.7 g |
Zout | 3.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept