Romige Italiaanse rundvleesstoofpot met rode wijn, paprika en tomaat

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit lekkere gekruide rundvlees is met rode wijn, paprika en tomatenblokjes gegaard in de slowcooker. Vlak voor het einde heb ik de room aan de stoofpot toegevoegd.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    7 uur
  • Totaal
    7 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de blokjes rundvlees met peper en zout. Haal de blokjes vlees door de bloem.
    1. rundvlees 800 g
    2. peper
    3. zout
    4. bloem 2 el
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes vlees - in gedeelten - bruin. Haal het vlees uit de pan en doe het over in de slowcooker.
    1. olijfolie 2 el
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet (of doe er nog iets olie bij) de uien en de knoflook lichtbruin. Bak de paprikastukjes en de laurierblaadjes (krijgen hierdoor meer smaak) ook even mee.
    1. ui 3 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. rode puntpaprika 3 st
    4. laurierblad 2 st
  4. Stap 4 Blus af met de rode wijn. Laat de wijn wat inkoken. Voeg de tomatenblokjes, oregano, selderijzout, kurkuma, paprikapoeder(s)toe.
    1. rode wijn 50 ml
    2. tomatenpulp 400 g
    3. gedroogde oregano 1 el
    4. selderijzout 1 tl
    5. gemalen kurkuma 1 tl
    6. paprikapoeder 1 el
    7. paprikapoeder gerookt 0,5 tl
  5. Stap 5 Voeg dit mengsel toe aan het vlees in de slowcooker. Meng alles goed door elkaar.
  6. Stap 6 Zet de slowcooker op low en laat het vlees 6 tot 7 uur garen.
  7. Stap 7 Voeg een uur voor het einde van de stooftijd de room toe.
    1. slagroom 200 ml
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Vind je de stoofpot nog iets te dun? Je kunt de stoofpot binden met een eetlepel maïzena die met wat water is aangelengd.

Je kunt de stoofpot ook in een braadpan of in de oven klaarmaken. Reken dan 3 tot 3 1/2 uur stoven.
Wij hebben dit gegeten met mijn recept "Gegratineerde spätzle met kaas en gebakken uien".

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1145 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 29 december 2024

Tip

Vind je de stoofpot nog iets te dun? Je kunt de stoofpot binden met een eetlepel maïzena die met wat water is aangelengd.

Je kunt de stoofpot ook in een braadpan of in de oven klaarmaken. Reken dan 3 tot 3 1/2 uur stoven.
Wij hebben dit gegeten met mijn recept "Gegratineerde spätzle met kaas en gebakken uien".

Voedingswaarden

Per portie
Energie 608 kcal
Vetten 37.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.8 g
Koolhydraten 23.3 g
waarvan suikers 11.4 g
Vezels 5.7 g
Eiwitten 46.7 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account