Super lekkere kastanjechampignons roomsaus kip

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke roomsaus waar geen room aan te pas komt, omdat deze saus gemaakt is met halfvolle melk een klein klontje roomboter en bloem. Op smaak gebracht met milde mosterd, bosui, citroensap en peterselie. Smaakt perfect met pasta of rijst en is niet moeilijk om te maken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Wikkel de kipfilet in huishoudfolie en sla het vlees platter met een pan. Bestrooi de kip lichtjes met peper uit de molen en een beetje zout. Zet verder alle ingrediënten al klaar.
    1. kipfilet 250 g
    2. peper
    3. zout
  2. Stap 2 Verwarm de el bakproduct in een hapjespan en bak de kip aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
    1. vloeibare margarine 1 el
  3. Stap 3 Fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 1 teen
  4. Stap 4 Voeg de champignons toe bak enkele minuten mee.
    1. kastanjechampignons 250 g
  5. Stap 5 Voeg de roomboter toe en laat smelten.
    1. ongezouten roomboter 20 g
  6. Stap 6 Voeg de bloem toe en bak even mee.
    1. bloem 20 g
  7. Stap 7 Dan in beetjes de melk toevoegen en roeren. Verkruimel het halve bouillonblokje erover en roer door.
    1. halfvolle melk 200 ml
    2. kippenbouillonblokje minder zout 0,5 st
  8. Stap 8 Voeg mosterd, citroensap en de bosuitjes toe.
    1. milde mosterd 1 tl
    2. citroensap
    3. bosui 2 st
  9. Stap 9 Breng de saus aan de kook en laat even indikken. Proef en voeg eventueel peper (mosterd) toe.
  10. Stap 10 Halveer de kip en leg deze in de saus en laat enkele minuten zachtjes sudderen in de saus.
  11. Stap 11 Garneer met wat peterselie en serveer met rijst of pasta.
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Mocht je de saus te "compact" vinden voeg gerust wat meer melk toe, totdat je voor jou de juiste dikte hebt.

Ook lekker met witte champignons of gemengde paddenstoelen.

Houden tafelgenoten niet van champignons voeg dan voorgekookte, beetgare stukjes sperzieboontjes toe.

Ik had nogal uit de kluiten gewassen champignons en daarom in kwart plakjes gesneden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 133 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 december 2024

Tip

Mocht je de saus te "compact" vinden voeg gerust wat meer melk toe, totdat je voor jou de juiste dikte hebt.

Ook lekker met witte champignons of gemengde paddenstoelen.

Houden tafelgenoten niet van champignons voeg dan voorgekookte, beetgare stukjes sperzieboontjes toe.

Ik had nogal uit de kluiten gewassen champignons en daarom in kwart plakjes gesneden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 356 kcal
Vetten 14.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.1 g
Koolhydraten 20.8 g
waarvan suikers 8.1 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 35.4 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account