Winterwarm fantasiestoofje bomvol smaak en groente

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Het is even wat schoonmaakwerk aan groente, maar als het potje eenmaal begint te stoven en de geuren vullen je keuken dan voel je je smaakpapillen werken. Laat maar lekker pruttelen :)

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Breng het vlees op smaak met peper en een weinig zout. Bestrooi het vlees met 2 volle el bloem en werk de bloem met schone handen door het vlees.
  2. Stap 2 Verhit vloeibaar bakproduct in een hapjespan en bak het vlees verdeeld over 3 porties in enkele minuten bruin.
  3. Stap 3 Haal het vlees uit de pan en voeg de rode peper, ui, prei en knoflook toe. Fruit enkele minuten.
  4. Stap 4 Voeg vervolgens de paprika en de winterpeen toe en laat deze ook enkele minuten meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  5. Stap 5 Bak ondertussen in een aparte pan de in vieren gedeelde champignons.
  6. Stap 6 Voeg de kerstomaatjes en de champignons toe, roer alles goed door, voeg het vlees toe, nogmaals roeren en breng de stoofpot op smaak met de wijn, bouillon, sojasaus, honing, worcestersaus en de laurier.
  7. Stap 7 Deksel op de pan en circa 3 uur zachtjes laten pruttelen.
  8. Stap 8 Vervolgens even proeven en eventueel nog wat van de smaakmakers toevoegen. Laat zonder deksel de stoof wat indikken of maak de saus dikker naar wens met een maizenapapje.
  9. Stap 9 Serveer met rijst naar keuze en wat zoetzure augurken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Liever geen wijn? Laat de wijn weg en neem wat meer bouillon.

Hou je van pit? Voeg aan tafel wat sambal toe.

Je kunt er ook voor kiezen om de laatste 45 minuten van de stooftijd het deksel van de pan te laten zodat de saus naar wens indikt.

Ook lekker met ovenfriet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 177 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 21 december 2024

Tip

Liever geen wijn? Laat de wijn weg en neem wat meer bouillon.

Hou je van pit? Voeg aan tafel wat sambal toe.

Je kunt er ook voor kiezen om de laatste 45 minuten van de stooftijd het deksel van de pan te laten zodat de saus naar wens indikt.

Ook lekker met ovenfriet.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 380 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.5 g
Koolhydraten 28.2 g
waarvan suikers 13.5 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 31.5 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account