Macaroni mac'n cheese met romanesco

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geen magere macaroni maar wel erg lekker. Het gerecht is volgens Wikipedia al meer dan 200 jaren oud en we genieten er nog steeds van. Toen zat er nog geen groente in de mac'n cheese. Wij vinden het lekker met romanesco maar bloemkool mag ook.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannen
  • Vergiet
  • Steelpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een bouillontablet. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en doe de macaroni over in een ovenschaal.
  3. Stap 3 Kook de roosjes romanesco (bijna) beetgaar in water met een bouillontablet. Moeten nog een beetje stevig blijven. Laat de romanesco goed uitlekken in een vergiet en meng de romanesco door de macaroni.
  4. Stap 4 Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem in één keer toe en roer zolang tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Steeds goed roeren, zolang tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en maggi of worcestersaus.
  5. Stap 5 Meng de saus met 2/3 van de geraspte kaas door de macaroni met de romanesco. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van romanesco of bloemkool is prei ook lekker in de mac'n cheese.

In plaats van de saus zelf te maken kun je ook een Béchamelsaus uit een pakje gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 88 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 december 2024

Tip

In plaats van romanesco of bloemkool is prei ook lekker in de mac'n cheese.

In plaats van de saus zelf te maken kun je ook een Béchamelsaus uit een pakje gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 586 kcal
Vetten 21.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.25 g
Koolhydraten 70.9 g
waarvan suikers 7.3 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 24.6 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account