Heerlijke stamppot wortel, prei en kruiden

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een ander soort hutspot. Dit keer gekozen voor prei samen met de winterpeen in plaats van uien. Op smaak gemaakt met Provençaalse kruiden, verse peterselie, beetje pittige mosterd en kruidenroomkaas met knoflook.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannen
  • Aardappelstamper
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn.
  2. Stap 2 Smelt de boter in een grote pan. Doe de plakjes wortel en prei erin en laat de groenten, samen met de Provençaalse kruiden plm. 20 minuten zachtjes garen. ( is afhankelijk van de dikte van de plakjes wortel). Voeg eventueel wat water toe. De groenten mogen niet aanbranden.
  3. Stap 3 Zit er nog veel vocht bij de groenten, laat ze dan goed uitlekken in een vergiet. Stamp de aardappelen fijn met de winterpeen en de prei. Meng de peterselie en de kruidenroomkaas erdoor. Maak de stamppot op smaak met peper, zout, mosterd en nootmuskaat.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

We hebben deze stamppot gegeten met mijn Indische rundvlees. Erg lekkere combinatie.

Meng bijvoorbeeld gebakken spekjes door de stamppot.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 250 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 december 2024

Tip

We hebben deze stamppot gegeten met mijn Indische rundvlees. Erg lekkere combinatie.

Meng bijvoorbeeld gebakken spekjes door de stamppot.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 195 kcal
Vetten 5.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 32.6 g
waarvan suikers 6.3 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 5.5 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account