Tomaten-knoflooksoep met mascarpone en pesto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekker vooraf-soepje van San Marzano-tomaten met veel knoflook. Opgediend met mascarpone en basilicumpesto.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannen
  • Hapjespan of grote koekenpan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een pan en bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig.
  2. Stap 2 Voeg de wortelblokjes en bleekselderij eraan toe en bak even mee.
  3. Stap 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
  4. Stap 4 Doe de ontvelde tomaten en de bouillontablet erbij en zoveel water dat je ongeveer een half liter soep hebt.
  5. Stap 5 Breng alles aan de kook en laat plm. 20 minuten zachtjes koken. Probeer of de wortelblokjes zacht zijn geworden.
  6. Stap 6 Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Stap 7 Doe de soep over in kleine schaaltjes, kommetjes of een glas en garneer de soep met wat mascarpone, geroosterde pijnboompitten en groene pesto.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van San Marzano-tomaten kun je ook vleestomaten nemen.

In plaats van mascarpone is roomkaas (light) ook een optie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 173 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 december 2024

Tip

In plaats van San Marzano-tomaten kun je ook vleestomaten nemen.

In plaats van mascarpone is roomkaas (light) ook een optie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 198 kcal
Vetten 17.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.6 g
Koolhydraten 7.9 g
waarvan suikers 3.4 g
Vezels 2 g
Eiwitten 3.1 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account