Een lekker vooraf-soepje van San Marzano-tomaten met veel knoflook. Opgediend met mascarpone en basilicumpesto.
In plaats van San Marzano-tomaten kun je ook vleestomaten nemen.
In plaats van mascarpone is roomkaas (light) ook een optie.
In plaats van San Marzano-tomaten kun je ook vleestomaten nemen.
In plaats van mascarpone is roomkaas (light) ook een optie.
Deze soep krijgt een 7 omdat de basis boordevol groenten zit, zoals tomaat, wortel en bleekselderij, wat zorgt voor een rijke bron van vitamines, mineralen en vezels. De score is echter niet hoger omdat de toevoegingen zoals de mascarpone en pesto veel verzadigd vet en calorieën bevatten, en het bouillonblokje vaak erg zout is. De algehele gezondheid van het gerecht hangt dus sterk af van de hoeveelheid garnering die je gebruikt en of je kiest voor een zoutarme bouillon. Desondanks is het, mits met mate gegarneerd, een voedzame keuze.
Energie | 198 kcal |
---|---|
Vetten | 17.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.6 g |
Koolhydraten | 7.9 g |
waarvan suikers | 3.4 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 3.1 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept