Chrusciki / Chruściki zijn heerlijke kleine traditionele lekkernijen die zowel op de Poolse "Vette Donderdag" als het hele jaar door worden geserveerd. Ze worden ook faworki of chrust genoemd. Faworki zijn knapperige, smeltende deegstukken die worden gefrituurd en bestrooid met poedersuiker. Deze heerlijke krokante twists zijn het proberen waard!
Je kunt azijn gebruiken in plaats van rum als je dat wilt. Dit helpt het deeg een beetje op te blazen wanneer het gefrituurd wordt.
Je kunt azijn gebruiken in plaats van rum als je dat wilt. Dit helpt het deeg een beetje op te blazen wanneer het gefrituurd wordt.
Faworki zijn een traditionele Poolse lekkernij die voornamelijk bestaat uit bloem, suiker en vet (afkomstig van boter, eidooiers en de olie van het frituren). Door het frituren en de ruime bestrooiing met poedersuiker is dit een energierijk gerecht met een hoog vet- en suikergehalte, en het bevat weinig vezels, vitamines of mineralen. Het is daarom een traktatie bedoeld voor speciale gelegenheden en past minder goed in een dagelijks gezond voedingspatroon.
Energie | 126 kcal |
---|---|
Vetten | 5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept