Balsamico spruitjes met spek

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze spruitjes zijn een perfecte groene toevoeging aan je feestdiner. Het is een heerlijke combinatie van knapperige spruitjes, spek en zoetzure balsamico.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kleine pan
  • Oven
  • Bakplaat
  • Schuimspaan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de uiteinden van de spruitjes af en snijd ze door de helft of in vieren. Gooi de losgekomen blaadjes niet weg.
  2. Stap 2 Leg de spruitjes en losgekomen blaadjes op een bakplaat. Meng met olijfolie, zout en peper.
  3. Stap 3 Rooster de spruitjes 25 tot 30 minuten in de oven. Roer halverwege om.
  4. Stap 4 Snijd het spek in stukjes. Voeg toe aan een koekenpan op middelhoog vuur en bak tot het knapperig is.
  5. Stap 5 Gebruik een schuimspaan om het spek uit de pan te halen en leg het op een met keukenpapier bekleed bord. Laat ongeveer een eetlepel van het achtergebleven vet in de pan.
  6. Stap 6 Voeg de balsamico azijn samen met het spek toe aan een kleine pan. Laat op middelhoog vuur sudderen gedurende 10 tot 12 minuten, tot er ongeveer 3 eetlepels balsamico over zijn.
  7. Stap 7 Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan met het spekvet en bak 2 tot 3 minuten tot het glazig is.
  8. Stap 8 Voeg het spek weer toe aan de pan met de ui en roer even door. Bewaar de balsamicoazijn in de andere pan. Zet het vuur uit.
  9. Stap 9 Haal de spruitjes uit de oven en voeg de ui en spek toe aan de bakplaat.
  10. Stap 10 Giet het overgebleven balsamicoazijn erover en meng alles goed door elkaar. Serveer op een mooi bord.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 258 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 december 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 264 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 4 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account