Griekse Appel Kaneel Yoghurt met walnoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een geheel voor te bereiden nagerecht. Griekse yoghurt met gebakken appel, geweekte rozijnen, vanillesuiker met kaneel en basterdsuiker. Als afsluiting van het dinertje voor onze lieve overbuurvrouw.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pan
  • Dessert glaasjes of coupes
  • Kommetje

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt het klontje roomboter in een steelpan en voeg de stukjes appel toe.
  2. Stap 2 Knijp er wat citroensap overheen en smoor de appel zacht.
  3. Stap 3 Voeg de rozijnen en een beetje van het weekwater toe evenals de vanillesuiker. Roer alles goed door en laat zachtjes even pruttelen.
  4. Stap 4 Voeg naar smaak de kaneel toe en proef. Laat deze substantie afkoelen.
  5. Stap 5 Roer de Griekse yoghurt goed los.
  6. Stap 6 Voeg het appelprutje aan de yoghurt toe en roer er naar smaak 1 à 2 el basterdsuiker door. Meng alles goed en proef.
  7. Stap 7 Verdeel in dessert coupes. Zet tot gebruik afgedekt weg.
  8. Stap 8 Bestrooi vlak voor serveren met stukjes walnoot en een snufje kaneel.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Serveer op kamertemperatuur. Dat komt de smaak ten goede.

Ook lekker met Griekse yoghurt 2 % vet .

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 201 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Serveer op kamertemperatuur. Dat komt de smaak ten goede.

Ook lekker met Griekse yoghurt 2 % vet .

Voedingswaarden

Per portie
Energie 313 kcal
Vetten 14.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 29.9 g
waarvan suikers 22.8 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 19.2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account