In sinaasappel gemarineerde zalm met een kruidentopping en groene asperges uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gemakkelijk en goed voor te bereiden hoofdgerecht voor het diner voor onze lieve overbuurvrouw.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschaaltjes of ovenschaal
  • 3 stukjes bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Dep de zalm droog en wrijf de stukken in met sinaasappelsap. laat circa 5 minuten marineren.
  2. Stap 2 Verwarm de oven op 180 graden voor.
  3. Stap 3 Meng ondertussen de rasp van de sinaasappel, bosui, dille en rode ui luchtig door elkaar. Zet opzij.
  4. Stap 4 Meng 4 el sinaasappelsap met 2 el boter en giet dat op de bodem van de ovenschaal(tjes).
  5. Stap 5 Leg de zalm in de schaal(tjes).
  6. Stap 6 Verdeel de groene asperges naast de zalm.
  7. Stap 7 Verdeel het kruidenmengsel losjes over de zalm.
  8. Stap 8 Giet de rest van de boter over de zalm en de asperges. bestrooi met gemalen peper en zout naar smaak.
  9. Stap 9 Dek de schaal(tjes) af met bakpapier en zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
  10. Stap 10 Serveer met gebakken minikrieltjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik gebruik graag mijn eenpersoons ovenschaaltjes. Zo heeft iedereen een eigen schaaltje en geen verdelerij aan tafel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 271 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Ik gebruik graag mijn eenpersoons ovenschaaltjes. Zo heeft iedereen een eigen schaaltje en geen verdelerij aan tafel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 286 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 7.5 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 27.8 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
3 december 2024 om 10:09
Lekker recept Lidy. Staat in mijn kookboek om een keer te maken.
3 december 2024 om 10:22
Hoi Petra ik had dit nog nooit zo gemaakt. Speciaal nu voor mijn lieve buurvrouw die alleen vegetarisch en vis eet. Gemakkelijk want je kunt het helemaal voorbereiden en het is heerlijk.
3 december 2024 om 10:23
Ik ga het zeker nog eens maken in het witte asperges seizoen.