Quinoa zoete aardappel salade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze salade is een heerlijk gezonde maaltijd. Het is een eenvoudige, maar smaakvolle salade vol met geroosterde zoete aardappelen, gekarameliseerde sjalotten, knapperige kikkererwten en geroosterde walnoten met ahornsiroop. Perfect voor een stevige lunch.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Optionele extra's

Benodigdheden

  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Stap 2 Verdeel de zoete aardappelen over een grote bakplaat samen met de sjalotten en kruiden. Hussel het door elkaar met olijfolie en zout. Rooster gedurende 20 minuten.
  3. Stap 3 Voeg de kikkererwten toe aan de bakplaat. Roer alles door elkaar. Rooster nog eens 20 minuten.
  4. Stap 4 Meng de walnoten met ahornsiroop en een beetje zout. Voeg de walnoten toe aan de bakplaat. Roer het door elkaar en rooster nog 5 minuten.
  5. Stap 5 Verwijder de takjes kruiden. Serveer het geroosterde mengsel met gekookte quinoa, baby boerenkool of spinazie en een dressing naar keuze. Geniet van deze gezonde en heerlijke maaltijd!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voor dressing ideeën: probeer een citroendressing, honing-mosterddressing, of gewoon citroensap, olijfolie en zout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 160 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Voor dressing ideeën: probeer een citroendressing, honing-mosterddressing, of gewoon citroensap, olijfolie en zout.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 424 kcal
Vetten 27.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.1 g
Koolhydraten 38.7 g
waarvan suikers 9.9 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 10.6 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account