Amandel-speculaaskoekjes van de bakplaat

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Speculaasdeeg met amandelschaafsel en eigen speculaaskruiden uitgerold op de bakplaat. Nog warm, direct na het bakken in stukken gesneden. Snel gemaakt. Smullen van eigen baksel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
15

Benodigdheden

  • Bakplaat van ongeveer 35 x 40 cm.
  • Mixer of keukenmachine
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Garde
  • Deegkom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor tot 180 graden boven- en onderwarmte. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Meng zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden, zout en basterdsuiker door elkaar. Mix de koude boter en melk erdoor, zodat een samenhangend deeg ontstaat. Dat kun je doen met een keukenmachine, een mixer met deeghaken of met de hand. Is het deeg te droog doe er dan nog wat melk door. Is het deeg te nat doe er dan nog wat bakmeel door.
  3. Stap 3 Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg gelijkmatig uit met een deegroller op de met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Stap 4 Kwast de bovenkant van het deeg in met het losgeklopte ei.Strooi het amandelschaafsel over het deeg. Druk het amandelschaafsel een beetje in het deeg zodat het goed blijft zitten.
  5. Stap 5 Bak het speculaasdeeg ongeveer 20 tot 25 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven. De amandelen hebben dan een lichtbruine kleur gekregen. Snij de nog warme speculaaskoek in stukken. Laat afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de amandelen ook door het deeg mengen. Doe dat niet met de machine want dan "verdwijnen" de amandelen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 146 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 30 november 2024

Tip

Je kunt de amandelen ook door het deeg mengen. Doe dat niet met de machine want dan "verdwijnen" de amandelen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 191 kcal
Vetten 9.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 23.6 g
waarvan suikers 10.3 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 2.7 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account