De kabeljauwhaasjes worden afzonderlijk gebakken. In het overgebleven vet van de vis wordt de prei zacht gebakken en gekruid met pittig-zoete chilisaus.
We hebben de kabeljauwhaasjes gegeten bij mijn recept van de Provençaalse husselpot met wortel en lente-uitjes. Erg lekker.
We hebben de kabeljauwhaasjes gegeten bij mijn recept van de Provençaalse husselpot met wortel en lente-uitjes. Erg lekker.
Dit recept combineert een gezonde basis van magere vis (kabeljauw) en een ruime portie groenten (prei), wat zorgt voor belangrijke eiwitten, vitamines en vezels. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door de bereidingswijze en de gebruikte sauzen. Het bakken van de vis in olie, zeker nadat deze door de bloem is gehaald, voegt extra vet en geraffineerde koolhydraten toe. Bovendien bevatten de zoete chilisaus en de sojasaus aanzienlijke hoeveelheden toegevoegde suikers en zout, wat het gerecht minder gezond maakt dan het op het eerste gezicht lijkt.
Energie | 289 kcal |
---|---|
Vetten | 8.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.7 g |
Koolhydraten | 24.2 g |
waarvan suikers | 8.6 g |
Vezels | 2.5 g |
Eiwitten | 29.4 g |
Zout | 3.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept