Gebakken kabeljauwhaasje met een pittige preisaus

(Nog geen beoordelingen)

De kabeljauwhaasjes worden afzonderlijk gebakken. In het overgebleven vet van de vis wordt de prei zacht gebakken en gekruid met pittig-zoete chilisaus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout en haal ze aan beide zijden door bloem.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de vis eerst aan één zijde bruin en keer dan de vis voorzichtig met een spatel. Bak de vis dan aan de andere zijde bruin. (plm. 4 tot 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte). Haal de vis voorzichtig uit de pan en zet apart.
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet eerst de sjalotssnippers glazig en voeg dan de prei eraan toe. Bak de prei op een middelhoge warmtebron zacht. Maak de prei op smaak met chilisaus en sojasaus. En misschien nog wat chilivlokken? Voeg naar smaak nog eventueel zout en peper toe.
  4. Stap 4 Leg de vis terug in de pan op de prei en laat de kabeljauw nog even meestoven. Vind je de prei-saus te dik voeg dan nog wat water toe.

Tip

We hebben de kabeljauwhaasjes gegeten bij mijn recept van de Provençaalse husselpot met wortel en lente-uitjes. Erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 20 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 november 2024

Tip

We hebben de kabeljauwhaasjes gegeten bij mijn recept van de Provençaalse husselpot met wortel en lente-uitjes. Erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 289 kcal
Vetten 8.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.7 g
Koolhydraten 24.2 g
waarvan suikers 8.6 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 29.4 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account