Gnocchi met romige champignonsaus

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van dit heerlijke gnocchi gerecht in romige saus met tijm en in knoflook gebakken champignons. Perfect voor een gezellige maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pannen

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt boter op middelhoog vuur. Voeg de gesneden champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  2. Stap 2 Voeg zout toe om een deel van het water uit de champignons te trekken en bak nog even, zodat een deel van het water kan verdampen.
  3. Stap 3 Voeg de knoflook toe en bak 2-3 minuten tot het geurig is.
  4. Stap 4 Voeg de bouillon, room en tijm toe. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten sudderen. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stap 5 Voeg het maïzena-papje toe om de saus in te dikken.
  6. Stap 6 Verwijder de tijmtakjes en voeg de Parmezaanse kaas toe. Even roeren tot de kaas is gesmolten.
  7. Stap 7 Voeg de gekookte gnocchi toe en roer voorzichtig om alles te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Stap 8 Serveer de gnocchi in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, peper en zout.

Tip

Als je van champignons houdt, kun je meer champignons gebruiken en minder gnocchi.

Probeer ook eens zelfgemaakte gnocchi.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 59 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 november 2024

Tip

Als je van champignons houdt, kun je meer champignons gebruiken en minder gnocchi.

Probeer ook eens zelfgemaakte gnocchi.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 409 kcal
Vetten 15.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.6 g
Koolhydraten 54 g
waarvan suikers 1.7 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 9.7 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account