Flatbread met pittig gekruid gehakt en sriracha mayonaise

(Nog geen beoordelingen)

Dit broodje flatbread smaakte verrukkelijk. Het gehakt is gebakken met ui, knoflook, paprika en lenteui. Gekruid met sriracha en kerriepoeder. Broodje aan beide zijden ingesmeerd met sriracha-mayonaise.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Gehaktvulling
  2. Sriracha-mayonaise

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
  2. Stap 2 Bak de ui en de knoflook even mee tot glazig. Bak de lente-ui en de paprika even mee.
  3. Stap 3 Maak het gehakt op smaak met peper, zout, kerriepoeder, sriracha (naar smaak) en sojasaus.
  4. Stap 4 Meng de mayonaise met de sriracha en smeer hiermee de broodjes aan beide zijden in.
  5. Stap 5 Verdeel het gehakt over het flatbread en vouw het flatbread een beetje dicht. Eet het flatbread met beide handen.

Tip

In plaats van flatbread is het gehakt ook lekker tussen een pitabroodje.

Vind je sriracha te heet kies dan voor chilisaus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 62 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 november 2024

Tip

In plaats van flatbread is het gehakt ook lekker tussen een pitabroodje.

Vind je sriracha te heet kies dan voor chilisaus.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 451 kcal
Vetten 33.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.8 g
Koolhydraten 20.5 g
waarvan suikers 3.7 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 17.6 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account