Griekse pasta met tomaten en witte bonen

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van de smaken van Griekenland met dit eenvoudige recept voor Griekse pasta met tomaten en witte bonen. Een snelle en gezonde maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond, die de rijke smaken van de Middellandse Zee naar je eettafel brengt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Griekse pasta met tomaten en witte bonen
Feta, een traditionele Griekse kaas, wordt sinds de oudheid gemaakt en was een van de eerste kazen die in Europa werd geproduceerd, met vermeldingen die teruggaan tot de 8e eeuw v.Chr. in Homerus' "Odyssee".

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de pasta in een grote pan met gezouten water tot het beetgaar is.
  2. Stap 2 Mix ondertussen de tomaten en bonen in een grote anti-aanbakpan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen.
  3. Stap 3 Voeg de spinazie toe aan de saus. Kook gedurende 2 minuten totdat de spinazie slinkt. Blijf voortdurend roeren.
  4. Stap 4 Serveer de saus over de pasta en bestrooi met de verkruimelde feta.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 248 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 460 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 79 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 12 g
Eiwitten 23 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account