Dit is het speciale lasagnerecept van mijn moeder. Bereidt met gehakt, een smaakvolle zelfgemaakte tomatensaus en een overheerlijke kaasvulling. Traditionele lasagnevulling wordt met vaak ricotta gemaakt, maar mijn moeder geeft de voorkeur aan een unieke combinatie van cottage cheese en Parmezaanse kaas. Ik heb al veel lasagnes op, maar dit blijft toch echt de allerlekkerste! Het is heerlijk in combinatie met een frisse, groene salade en knapperig knoflookbrood.
Deze lasagne is zeer rijkelijk gevuld met een kilo gehakt en meer dan een kilo kaas voor 8 personen, wat leidt tot een hoge inname van calorieën, verzadigd vet en zout per portie. Hoewel er tomaten, ui en knoflook in de saus zitten, bevat het gerecht zelf weinig groenten en vezels, wordt er witte pasta gebruikt en extra zout toegevoegd, waardoor de gezondheidsscore relatief laag uitvalt en dit beter als een occasionele traktatie beschouwd kan worden.
Energie | 638 kcal |
---|---|
Vetten | 27 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13 g |
Koolhydraten | 54 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 46 g |
Zout | 5.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept