Zelfgemaakte Lasagne

(Nog geen beoordelingen)

Dit is het speciale lasagnerecept van mijn moeder. Bereidt met gehakt, een smaakvolle zelfgemaakte tomatensaus en een overheerlijke kaasvulling. Traditionele lasagnevulling wordt met vaak ricotta gemaakt, maar mijn moeder geeft de voorkeur aan een unieke combinatie van cottage cheese en Parmezaanse kaas. Ik heb al veel lasagnes op, maar dit blijft toch echt de allerlekkerste! Het is heerlijk in combinatie met een frisse, groene salade en knapperig knoflookbrood.

  • Voorbereiding
    1 uur 25 min
  • Bereiding
    1 uur 15 min
  • Totaal
    2 uur 40 min
Close-up van lasagne op een bord
Lekker om te serveren met een salade en knapperig knoflookbrood

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Meng het varkensgehakt en rundergehakt in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur; bak en roer 5 tot 7 minuten, totdat het rul is. Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  2. Stap 2 Roer de tomatenblokjes, tomatensaus, 1 eetlepel verse peterselie, knoflook, basilicum, zout, oregano en suiker erdoor. Zet het vuur laag en laat het gedurende 30 minuten sudderen. Af en toe roeren.
  3. Stap 3 Terwijl de saus suddert, breng je een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de lasagne bladen, af en toe roerend, tot ze gaar en toch stevig zijn, 8 tot 10 minuten. Giet af en zet opzij.
  4. Stap 4 Terwijl de lasagne kookt verwarm je de oven voor op 190 graden.
  5. Stap 5 Meng de kwark, Parmezaanse kaas, eieren, 1 eetlepel verse peterselie, zout en peper in een grote kom tot 1 geheel.
  6. Stap 6 Lasagne samenstellen: Verdeel een of twee lepels saus over de bodem van een 33x23-cm ovenschaal om deze te bedekken. Plaats twee lagen lasagne over de saus om het te bedekken. Bestrijk met 1/2 van het kaasmengsel, 1/2 van de resterende saus en 1/2 van de mozzarellakaas. Voeg nogmaals twee lagen toe van de overgebleven lasagne, het kaasmengsel, de saus en de mozzarella. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.
  7. Stap 7 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 40 minuten. Verwijder de folie en bak tot de kaas goudbruin is, nog 5 tot 10 minuten.
  8. Stap 8 Haal de lasagne uit de oven en laat het 10 minuten staan alvorens het aan te snijden en te serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 452 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 638 kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 54 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 5 g
Eiwitten 46 g
Zout 5.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account