Cookie Dough

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor eetbaar koekjesdeeg is zonder eieren en zal de lekkere trek in chocolate chip cookies stillen zonder dat je op een oven hoeft te wachten. Traditioneel koekjesdeeg is niet veilig om te eten voordat het wordt gebakken vanwege de aanwezigheid van rauwe eieren en bloem. Dit recept bevat helemaal geen eieren, maar wel bloem. Daarom is het belangrijk om de bloem een hittebehandeling te geven voordat je deze in het deeg verwerkt. De restjes kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min
Cookie Dough
Cookie dough werd zo populair als een apart dessert dat het tegenwoordig in vele vormen verkrijgbaar is, inclusief ijs en zelfs eetbare, rauwe varianten zonder eieren.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Om bloem veilig te kunnen eten moet je deze verhitten: Plaats de bloem in een magnetronbestendige schaal en zet in de magnetron voor 1 minuut en 15 seconden. Roer om de 15 seconden goed om. Heb je geen magnetron? Spreid de bloem dan uit op een bakplaat en rooster het in een oven op 175 graden Celsius gedurende 5 tot 6 minuten.
  2. Stap 2 Klop de suiker en boter met een elektrische mixer in een grote kom tot een romig mengsel.
  3. Stap 3 Klop vervolgens het vanille-extract en zout erdoor.
  4. Stap 4 Voeg de verhitte bloem toe en mix tot een kruimelig deeg ontstaat.
  5. Stap 5 Roer de melk erdoor tot het 1 geheel is.
  6. Stap 6 Mix als laatste de chocolade druppels erdoor.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 178 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 348 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 32 g
Vezels 1 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account