Dit recept voor eetbaar koekjesdeeg is zonder eieren en zal de lekkere trek in chocolate chip cookies stillen zonder dat je op een oven hoeft te wachten. Traditioneel koekjesdeeg is niet veilig om te eten voordat het wordt gebakken vanwege de aanwezigheid van rauwe eieren en bloem. Dit recept bevat helemaal geen eieren, maar wel bloem. Daarom is het belangrijk om de bloem een hittebehandeling te geven voordat je deze in het deeg verwerkt. De restjes kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.
Dit eetbare koekjesdeeg krijgt een lage gezondheidsscore omdat het hoofdzakelijk bestaat uit boter, (basterd)suiker, witte bloem en chocolade. Deze ingrediënten leveren veel calorieën, verzadigd vet en toegevoegde suikers, maar weinig essentiële voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Hoewel het veilig is om te eten door de verhitte bloem en het ontbreken van eieren, is het een traktatie die slechts beperkt past binnen een gezond voedingspatroon.
Energie | 348 kcal |
---|---|
Vetten | 19 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11 g |
Koolhydraten | 46 g |
waarvan suikers | 32 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept