Spruitjes met gehakt in chilisaus, zo lust iedereen spruitjes

(Nog geen beoordelingen)

Spruitjes kort voorgekookt. Gehakt rul gebakken met ui en knoflook. Spruitjes erbij en op smaak gemaakt met een beetje sambal, zoete chilisaus, crème fraîche en beetje sojasaus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Wok of hapjespan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de gesnipperde knoflook, sjalot en sambal oelek even mee.
  2. Stap 2 Doe de kerrie madras erbij en bak die ook even mee tot het geheel wat gaat geuren.
  3. Stap 3 Voeg de uitgelekte spruitjes toe aan het gehakt. Maak alles op smaak met de chilisaus, crème fraîche, sojasaus en peper en zout.

Tip

In plaats van kerrie madras kun je ook gewone kerriepoeder gebruiken.

Liever minder vet gebruik dan crème fraîche light.

De spruitjes zijn lekker met aardappelpuree, gebakken aardappelen, rijst, etc.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 129 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 19 november 2024

Tip

In plaats van kerrie madras kun je ook gewone kerriepoeder gebruiken.

Liever minder vet gebruik dan crème fraîche light.

De spruitjes zijn lekker met aardappelpuree, gebakken aardappelen, rijst, etc.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 621 kcal
Vetten 43.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.4 g
Koolhydraten 34.9 g
waarvan suikers 14.6 g
Vezels 10.4 g
Eiwitten 27 g
Zout 4.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 november 2024 om 21:46
Dankjewel Petra!