Authentieke Mexicaanse salsa Pico de Gallo

(Nog geen beoordelingen)

Pico de Gallo is een verfrissende Mexicaanse salsa met tomaten, ui, jalapeno, koriander en limoensap. Het is een veelzijdig bijgerecht die goed samen gaat met allerlei gerechten, zoals taco's of met tortilla chips.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de tomaten, ui, jalapeno peper en koriander. Doe in een middelgrote kom.
  2. Stap 2 Roer het limoensap erdoor en breng licht op smaak met zwarte peper en zout. Proef en en breng eventueel extra op smaak.
  3. Stap 3 Server direct of dek af en laat een nacht in de koelkast staan zodat het nog lekkerder smaakt.

Tip

Het geheim van traditionele pico de gallo is om het te laten rusten. Meng alle ingrediënten, dek af en zet het een dag in de koelkast.

Gebruik handschoenen of een plastic zakje om je handen te beschermen bij het verwijderen van de zaadjes van hete pepers.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 71 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 november 2024

Tip

Het geheim van traditionele pico de gallo is om het te laten rusten. Meng alle ingrediënten, dek af en zet het een dag in de koelkast.

Gebruik handschoenen of een plastic zakje om je handen te beschermen bij het verwijderen van de zaadjes van hete pepers.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 20 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account