Pico de Gallo is een verfrissende Mexicaanse salsa met tomaten, ui, jalapeno, koriander en limoensap. Het is een veelzijdig bijgerecht die goed samen gaat met allerlei gerechten, zoals taco's of met tortilla chips.
Het geheim van traditionele pico de gallo is om het te laten rusten. Meng alle ingrediënten, dek af en zet het een dag in de koelkast.
Gebruik handschoenen of een plastic zakje om je handen te beschermen bij het verwijderen van de zaadjes van hete pepers.
Het geheim van traditionele pico de gallo is om het te laten rusten. Meng alle ingrediënten, dek af en zet het een dag in de koelkast.
Gebruik handschoenen of een plastic zakje om je handen te beschermen bij het verwijderen van de zaadjes van hete pepers.
Deze Pico de Gallo scoort zeer hoog op de gezondheidsschaal dankzij het gebruik van uitsluitend verse groenten en kruiden. Het zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten uit de tomaten, ui, jalapeño en koriander. Doordat er geen vet of suiker wordt toegevoegd en de salsa rauw wordt bereid, blijven alle voedingsstoffen optimaal bewaard. Het is een caloriearme en smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd. Het enige aandachtspunt is de hoeveelheid zout, maar deze is bescheiden en kan naar eigen inzicht worden aangepast.
Energie | 20 kcal |
---|---|
Vetten | 1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 4 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept