Deze heerlijke zoete aardappel ovenschotel, afgemaakt met een smakelijke pecannoten topping, is een favoriet tijdens de feestdagen. Het gerecht is romig en maakt een perfect bijgerecht tijdens Kerst.
Je kunt de vulling en topping een dag van tevoren maken. Bewaar de vulling in een ovenschaal en de topping in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Je kunt de vulling en topping een dag van tevoren maken. Bewaar de vulling in een ovenschaal en de topping in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Hoewel dit gerecht een gezonde basis heeft van zoete aardappel, die rijk is aan vezels en vitamines, krijgt het een lage score door de zeer grote hoeveelheid toegevoegde suikers en boter. De combinatie van kristalsuiker, basterdsuiker en een flinke hoeveelheid boter maakt deze ovenschotel erg calorierijk en rijk aan verzadigd vet. Hierdoor verandert een potentieel gezond bijgerecht in een maaltijd die qua voedingswaarde meer op een dessert lijkt, wat het minder geschikt maakt voor regelmatige consumptie.
Energie | 226 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 30 g |
waarvan suikers | 20 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept